AcasăCORONAVIRUSÎnceputul lunii februarie aduce vaccinare anti-COVID obligatorie în Austria. Ce amenzi riscă...

Începutul lunii februarie aduce vaccinare anti-COVID obligatorie în Austria. Ce amenzi riscă persoanele care refuză

Începutul lunii februarie aduce vaccinare anti-COVID obligatorie în Austria. Ce amenzi riscă persoanele care refuzăÎnceputul lunii februarie aduce vaccinare anti-COVID obligatorie în Austria. Ce amenzi riscă persoanele care refuză (foto: facebook)

Problemele aduse de COVID-19 continuă să preocupe, iar statele europene continuă să caute soluții pentru a contracara noul coronavirus, în speranța revenirii, cât de curând, la viața normală, de dinainte de izbucnirea pandemiei.

Începutul lunii februarie aduce, în Austria, obligativitatea vaccinării anti-COVID în cazul persoanelor de peste 18 ani. Și asta, în contextul în care în jur de 72% dintre austrieci sunt deja vaccinați cu schemă completă.

De la nivelul guvernului austriac s-a transmis că vaccinările sunt eficiente în combaterea formelor grave de boală. Și că legea e necesară pentru a preveni viitoare lockdown-uri, notează BBC. Karoline Edtstadler, ministrul pentru relaţia cu UE şi Constituţie, spune că Executivul e „foarte conştient de faptul că este într-adevăr un pas puternic şi o măsură foarte dură”. Dar, transmite aceasta, este necesară. Totodată, ministrul nu ocolește faptul că vaccinarea obligatorie e o „interferenţă cu drepturile omului”. ”„Dar, în acest caz, această interferenţă poate fi justificată”, a menționat oficialul guvernamental.

Când încep autoritățile să facă verificări și cât sunt amenzile

Ar mai fi de spus că obligativitatea vaccinării ar urma să expire în prima lună a anului 2024, respectiv în ianuarie, dar că ar putea fi ridicată mai devreme, în cazul în care pandemia va face acest lucru posibil. Deși legea intră în vigoare la începutul lunii februarie, autoritățile nu vor începe să verifice statutusul vaccinal al populației mai devreme de jumătatea lunii martie, titrează BBC.

Și încă un aspect deloc de neglijat – s-a mai aflat că persoanele care refuză să se inoculeze riscă amenzi ce pornesc de la 600 de euro și pot ajunge până la 3.600 de euro. Sunt, însă, și excepții de la această obligativitate – și anume în cazul celor care nu se pot vaccina din motive medicale.

Noi măsuri în vigoare în Italia

Și în Italia, țară în care procentul populației vaccinate anti-Covid se apropie de 81, sunt schimbări. E vorba de noi restricții în lupta împotriva noului coronavirus intrate în vigoare de la 1 februarie, de marți mai exact, și care se vor aplica şi călătorilor din alte ţări, informează dpa.

S-a aflat că persoanele care vor intra în Italia din alte ţări ce fac parte din Uniunea Europeană şi prezentau dovada unui test negativ sau un certificat ce demonstra că au trecut prin boală, adică faptul că au avut COVID-19, nu vor mai trebui să prezinte un test negativ începând de marţi, potrivit Agerpres. Până acum, dată fiind contagiozitatea ridicată a variantei Omicron a -SARS-CoV-2, un test era obligatoriu până acum pentru toate persoanele, indiferent de statutul lor.

Și nu sunt singurele aspecte de avut în vedere. Cum de la începutul lui ianuarie, vaccinarea împotriva COVID-19 a devenit obligatorie în Italia pentru persoanele de peste 50 de ani, începând de marţi, persoanele din acest grup de vârstă care nu au fost imunizate – sau nu au primit doza a doua sau doza booster în pofida faptului că au avut posibilitatea să o facă – vor plăti o amendă de 100 de euro, titrează aceeași sursă.

E important de avut în vedere că măsura rămâne în vigoare până în vară, mai exact până pe 15 iunie şi se va aplica tuturor locuitorilor de peste 50 de ani, inclusiv cetăţenilor străini.
De asemenea, începând din 15 februarie, persoanele din această categorie de vârstă vor avea totodată de arătat la serviciu dovada vaccinării sau a trecerii prin boală şi vor fi obligate să lucreze în telemuncă dacă nu o vor putea prezenta.

Cât despre angajații cu vârsta sub 50 de ani, aceștia vor trebui să prezinte, totodată, și un test cu rezultat negativ. Cei care vor încălca această măsură riscă amenzi cuprinse între 600 şi 1500 de euro, potrivit aceleiași surse.

Ce a anunțat MAE în privința măsurilor ce se aplică de la 1 februarie

Iată ce se precizează pe site-ul Ministerului roman de Externe (MAE), cu privire la măsuri pe plan intern, decise de autoritățile italiene :

Începând cu data de 1 februarie 2022, autoritățile italiene reduc valabilitatea certificatului verde COVID-19 la 6 luni (180 de zile), de la data administrării dozelor succesive primei doze sau de la data vindecării, pentru desfășurarea de activități zilnice (ex. acces la muzee, restaurante, terase, hoteluri etc.);

Începând cu data de 1 februarie 2022, se extinde obligativitatea certificatului verde simplu pentru accesul în instituții publice, servicii poștale, bancare și financiare, activități comerciale;

Începând cu data de 15 februarie 2022, se introduce obligația vaccinării pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 50 de ani. Obligația se aplică tuturor persoanelor care au vârsta de peste 50 de ani (inclusiv persoanelor care vor împlini această vârstă până la data de 15 iunie a.c.) și care au reședința în Italia (cetățeni ai statelor membre UE și ai statelor terțe).

Minorii se pot vaccina în Italia începând cu vârsta de 5 ani”.

Mai multe detalii AICI

author avatar
Andrei Coman
246 afisari

1 COMENTARIU

  1. Da, bai Ne-Himmler, bai austriakule minune, invata-i pe astia cum e sa fie iar sclavetii globalistilor, asa arata la voi Noua Anormalitate Nazista !! Hai, ca nu mai emult, si incepe marea bubuiala si in Europa, sa vedeti voi atunci niste fokuri de tabara de toata frumusetea !! Apoi urmeaza Italia, Germania, Franta !! Sieg Heil, Sieg Heil, Novaxx Djokovici Macht Frei 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger