AcasăCORONAVIRUSÎncepe vaccinarea pentru Covid-19! Testele clinice s-au încheiat cu succes

Începe vaccinarea pentru Covid-19! Testele clinice s-au încheiat cu succes

vaccin

Rusia pregătește vaccinarea în masă împotriva coronavirusului în luna octombrie, a declarat sâmbătă ministrul sănătăţii, Mihail Muraşko, potrivit Reuters.

Ministrul rus al Sănătăţii a explicat că Institutul Gamaleya, o unitate de cercetare de stat din Moscova, a finalizat studiile clinice ale vaccinului, iar documentele sunt pregătite pentru înregistrarea acestuia, a informat agenția de știri Interfax. El a prezicat că medicii și profesorii vor fi primii vaccinați. „Planificăm vaccinările mai smple pentru luna octombrie”, a declarat Murashko. Institutul Gamaleia lucrează la un vaccin pe bază de adenovirus.

O sursă a declarat săptămâna aceasta pentru Reuters că primul potenţial vaccin din Rusia împotriva COVID-19, dezvoltat de o instituţie de cercetare de stat, este de aşteptat să obţină avizele necesare în august, pentru a fi administrat la scurt timp după aceea lucrătorilor din sănătate.

Viteza cu care pregăteşte Rusia lansarea unui vaccin anti-COVID a stârnit întrebări în unele media occidentale dacă nu cumva Moscova pune prestigiul naţional înaintea ştiinţei şi siguranţei. Șeful Fondului rusesc de investiții directe, Kirill Dmitriev, a asemănat succesul Rusiei în dezvoltarea unui vaccin cu lansarea primului satelit din lume, Sputnik 1, în 1957.

300 de mil. de doze de vaccin contra Covid-19 pentru europeni

Comisia Europeană a anunţat vineri că a rezervat în numele celor 27 state membre 300 de milioane de doze din vaccinul împotriva COVID-19 în pregătire la laboratorul francez Sanofi.

Potrivit Bruxellesului, „contractul avut în vedere cu Sanofi ar furniza tuturor statelor membre o opţiune pentru cumpărarea vaccinului”. Discuţiile între Comisie şi laborator au permis instituirea unui cadru pentru achiziţionarea a 300 de milioane de doze, dacă un vaccin „sigur şi eficient” este dezvoltat.

„Deşi nu ştim astăzi ce vaccin va fi cel mai eficient în cele din urmă, Europa investeşte într-un portofoliu diversificat de vaccinuri promiţătoare, bazate pe diferite tipuri de tehnologii. Asta ne sporeşte şansele de a obţine rapid un remediu eficient împotriva virusului”, a explicat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

author avatar
Andreea Vlad
218 afisari

2 COMENTARII

  1. Nu zauuuuuuuuuuuuuuu! Iohannis , Orban si guvernul lui sunt primii la vaccinare ! …si Arafatul tot printre primii nui asa?…futu-va in gura cu vaccinul vostru de debili mintali!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger