AcasăCORONAVIRUSÎncepe vaccinarea cu Johnson & Johnson, administrat într-o singură doză

Începe vaccinarea cu Johnson & Johnson, administrat într-o singură doză

vaccinÎncepe vaccinarea cu Johnson & Johnson, administrat într-o singură doză / foto: Mediafax

Vaccinarea cu Johnson & Johnson ar putea să înceapă la jumătatea lunii aprilie, a anunțat Ministerul Sănătății. Vaccinul se administrează într-o singură doză şi, potrivit studiilor, are o eficacitate de 67% în prevenirea infecţiei COVID-19 simptomatice.

Ministerul Sănătăţii a precizat că acest vaccin se administrează într-o singură doză ceea ce reprezintă un avantaj atât logistic, cât şi din punctul de vedere al vaccinării unui număr cât mai mare de persoane într-un timp scurt.

O singură doză de vaccin „constituie un avantaj”

„Din acest motiv, Johnson & Johnson a decis să evalueze și un regim cu o singură doză. În paralel, se află încă în desfășurare un alt studiu clinic pentru a evalua eficiența unei scheme cu două doze de vaccin”, transmite MS pe pagina de Facebook.

Astfel, o singură doză poate fi suficientă pentru a produce un răspuns imun, potrivit datelor preliminare din studiul clinic de fază 1. Rezultatele studiului clinic de fază 3, care a stat la baza aprobării vaccinului Johnson & Johnson, au confirmat acest lucru, potrivit MS.

„Este important de menţionat şi că studiul clinic al Johnson & Johnson s-a desfăşurat în mai multe ţări, inclusiv Africa de Sud şi Brazilia, unde tulpinile emergente circulau deja la momentul respectiv”, menţionează reprezentanţii MS.

Al patrulea vaccin sigur și eficace împotriva COVID-19

Secretarul de stat la Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu declara, recent, că primele doze din vaccinul Johnson & Johnson vor veni în România la începutul lunii aprilie, iar autorităţile iau în calcul ca acesta să fie administrat şi prin medicii de familie.

Uniunea Europeană a autorizat, în 11 martie, utilizarea vaccinului împotriva covid-19 al laboratorului american Johnson & Johnson. Vaccinul împotriva COVID-19 a fost creat de Janssen Pharmaceutica NV, una dintre companiile farmaceutice Janssen ale Johnson & Johnson. Este al patrulea vaccin împotriva COVID-19 autorizat în UE.

author avatar
Andreea Vlad