AcasăCORONAVIRUSÎncepe vaccinarea cu Johnson & Johnson, administrat într-o singură doză

Începe vaccinarea cu Johnson & Johnson, administrat într-o singură doză

vaccinÎncepe vaccinarea cu Johnson & Johnson, administrat într-o singură doză / foto: Mediafax

Vaccinarea cu Johnson & Johnson ar putea să înceapă la jumătatea lunii aprilie, a anunțat Ministerul Sănătății. Vaccinul se administrează într-o singură doză şi, potrivit studiilor, are o eficacitate de 67% în prevenirea infecţiei COVID-19 simptomatice.

Ministerul Sănătăţii a precizat că acest vaccin se administrează într-o singură doză ceea ce reprezintă un avantaj atât logistic, cât şi din punctul de vedere al vaccinării unui număr cât mai mare de persoane într-un timp scurt.

O singură doză de vaccin „constituie un avantaj”

„Din acest motiv, Johnson & Johnson a decis să evalueze și un regim cu o singură doză. În paralel, se află încă în desfășurare un alt studiu clinic pentru a evalua eficiența unei scheme cu două doze de vaccin”, transmite MS pe pagina de Facebook.

Astfel, o singură doză poate fi suficientă pentru a produce un răspuns imun, potrivit datelor preliminare din studiul clinic de fază 1. Rezultatele studiului clinic de fază 3, care a stat la baza aprobării vaccinului Johnson & Johnson, au confirmat acest lucru, potrivit MS.

„Este important de menţionat şi că studiul clinic al Johnson & Johnson s-a desfăşurat în mai multe ţări, inclusiv Africa de Sud şi Brazilia, unde tulpinile emergente circulau deja la momentul respectiv”, menţionează reprezentanţii MS.

Al patrulea vaccin sigur și eficace împotriva COVID-19

Secretarul de stat la Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu declara, recent, că primele doze din vaccinul Johnson & Johnson vor veni în România la începutul lunii aprilie, iar autorităţile iau în calcul ca acesta să fie administrat şi prin medicii de familie.

Uniunea Europeană a autorizat, în 11 martie, utilizarea vaccinului împotriva covid-19 al laboratorului american Johnson & Johnson. Vaccinul împotriva COVID-19 a fost creat de Janssen Pharmaceutica NV, una dintre companiile farmaceutice Janssen ale Johnson & Johnson. Este al patrulea vaccin împotriva COVID-19 autorizat în UE.

author avatar
Andreea Vlad
702 afisari

5 COMENTARII

  1. Asta cu 65% si 70 % i frectie galenica la picior din lemn jonson si astra… Restul de 35%?

  2. Ce faci nu respiri 35%?
    Io am chestia asta in instinct can un tatae se imbulzeste in mine, imi opresc turbo automatic respiratia ca atunci cand te scufunzi la bazin.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger