AcasăCORONAVIRUSÎncepe vaccinarea copiilor mai mici de 12 ani împotriva Covid-19

Începe vaccinarea copiilor mai mici de 12 ani împotriva Covid-19

vaccinareÎncepe vaccinarea copiilor mai mici de 12 ani împotriva Covid-19

Viena este primul oraș din Europa care va începe să vaccineze copiii mai mici de 12 ani împotriva COVID-19. Capitala Austriei începe imunizarea celor mici fără autorizarea EMA.

Autoritățile au anunțat că vor aproba, vinerea viitoare, din 12 noiembrie, serul de la BioNTech-Pfizer pentru această categorie de vârstă, fără să să mai aștepte aprobarea EMA.

„Cererea de vaccinări împotriva COVID-19 pentru copii este mare. În această fază a pandemiei, nu trebuie să pierdem timp în Austria, pentru că pandemia lovește populație din ce în ce mai tânără”, a spus Peter Hacker, un oficial vienez de sănătate publică, potrivit The New York Times.

Vaccinare și la bordel

În plin val patru al pandemiei, austriecii se pot vaccina și la bordel. Casa de toleranță Funpalast din Viena, Austria, a fost autorizată de Departamentul de Sănătate să deschidă un centru de vaccinare. Acesta funcționează de la la 1 noiembrie, în fiecare luni, între orele 16.00 și 22.00.

Cei care se imunizează cu Moderna sunt recompensați cu un voucher care le asigură intrarea gratuită la sauna și centrul de wellness al clubului, informează Bild. Acțiunea a fost lansată într-un moment în care țara înregistrează peste 9.000 de cazuri de Covid pe zi, iar secțiile ATI sunt pline de bolnavi. Doar 63% din populația de circa 9.000.000 de locuitori e complet imunizată.

Prima țară unde vaccinarea a devenit obligatorie pentru copiii sub 12 ani

Costa Rica devine prima țară din lume în care vaccinarea devine obligatorie pentru copiii sub 12 ani. În cadrul acordului încheiat cu Pfizer, Costa Rica va primi 3,5 milioane de doze de vaccin, dintre care 1,5 milioane vor fi rezervate copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Costa Rica devine prima țară din lume în care s-a impus obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19 pentru copii, potrivit BBC.

author avatar
Andreea Vlad
137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger