AcasăCORONAVIRUSÎncepe o nouă luptă din războiul cu Covid-19: vaccinarea cu a treia...

Începe o nouă luptă din războiul cu Covid-19: vaccinarea cu a treia doză. Iată de când!

vaccinatiÎncepe o nouă luptă din războiul cu Covid-19: vaccinarea cu a treia doză. Iată de când!

Ţara noastră dă startul vaccinării cu a treia doză de ser anti-Covid! Românii imunizaţi, care au cel puțin șase luni de la administrarea dozei a doua de vaccin anti-COVID, se pot vaccina cu cea de-a treia doză începând de marți, 28 septembrie 2021, la centrele de la Romexpo.

Sunt așteptate pentru vaccinare persoanele cu vârsta peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice indiferent de vârstă, personalul medical, personalul din asistență socială și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare – se arată într-un comunicat al primăriei sectorului1.

Ce a transmis Primăria Capitalei?

Persoanele vaccinate care au cel puţin şase luni de la administrarea dozei a doua de vaccin anti-COVID se pot imuniza cu cea de-a treia doză începând de marţi la centrele de la Romexpo.

Sunt aşteptate pentru vaccinare persoanele cu vârsta peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice indiferent de vârstă, personalul medical, personalul din asistenţă socială şi alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia naţională de vaccinare.

Cea de-a treia doză de vaccin poate fi administrată la liber, fără o programare prealabilă”, a informat autoritatea locală.

Vor fi folosite doar vaccinuri pe bază de ARN Mesager

Vaccinarea cu cea de-a treia doză se va efectua doar cu vaccinuri pe bază de ARN Mesager. Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza a treia cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Moderna.

Având în vedere faptul că, în România, vaccinarea cu Johnson&Johnson a început la data de 4 mai 2021, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, la acest moment, administrarea dozei de rapel.

Altfel, pot veni şi românii care se vaccinează pentru prima dată. În paralel cu administrarea celei de-a treia doze, continuă şi imunizarea persoanelor care doresc să-şi facă pentru prima dată vaccinul anti-COVID. Centrele de vaccinare de la Romexpo sunt deschise în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 8.00 şi 20.00.

author avatar
Andrei Ștefan