AcasăCORONAVIRUSÎncep controalele la centrele de vaccinare. Explicația lui Vlad Voiculescu: „E o...

Încep controalele la centrele de vaccinare. Explicația lui Vlad Voiculescu: „E o problemă cu cantitatea de doze de vaccin”

Vlad VoiculescuÎncep controalele la centrele de vaccinare. Explicația lui Vlad Voiculescu: „E o problemă cu cantitatea de doze de vaccin”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a tras un semnal de alarmă legat de ceea ce se întâmplă în secțiile de vaccinare din țară. 

Oficalul a lăsat să se înțeleagă faptul că au loc nereguli în anumite centre de vaccinare, așa că este hotărât să trimită echipe de control. Vlad Voiculescu avertizează că cei care nu respectă strategia Guvernului vor fi sancționați.

„Sunt 350 de mii de români vaccinați. Este esențial să păstrăm acest raport echitabil de vaccinare. Sfârșitul pandemiei însemnă să-i protejăm pe cei vulnerabili. În momentul de față România nu arată rău. Suntem în top 10 la nivel european la vaccinare la mia de locuitori.

Avem însă mai puține doze de vaccin decât am avea nevoie. E esențial ca autoritățile să nu rămână pasibile. În principiu și în practică trebuie să îi protejăm pe cei vulnerabili. Se vor face echipe de control pentru a se verifica cum stau lucrurile la centrele de vaccinare.

E o problemă cu cantitatea de doze de vaccin. Asta înseamnă că trebuie sancțiuni pentru cei în măsură să verifice dacă strategia este respectată la nivelul centrului de vaccinare”, a spus Vlad Vociulescu, în cadrul unei conferințe de presă.

Vaccinarea în România, amânată cu 10 zile

Se pare că Vlad Voiculescu a sesizat că dozele de vaccin nu au fost folosite la maximum, în condițiile în care deja nu sunt suficiente vaccinuri pentru toată lumea. Chiar din acest motiv, vaccinarea în România este amânată pentru 10 zile, după cum a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

„Avem un deficit de doze de 117.000 generat în mare parte pentru că în săptămâna 18 – 24 ianuarie am recepționat cu 51,3% mai puține doze decât trebuiau să fie alocate. Ca atare, soluția noastră pentru continuarea campaniei de vaccinare, fără să afectăm doza de rapel sau vaccinarea persoanelor cu boli cronice, a celor peste 65 de ani sau a celor din centre medico-sociale, din centrele de dializă sau a celor nedeplasabili, este ca începând cu 28 ianuarie să se reprogrameze cu zece zile toate persoanele care deservesc activități esențiale pentru doza întâi, adică 35.000 de persoane programate pentru prima doză”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

author avatar
Andreea Vlad
207 afisari

5 COMENTARII

  1. nu poti sa crezi ce gandire are acest politician tanar cu viziuni de anii cincizeci!!!!!!!!

  2. Nici Ministrul ,nici col Ghiorghita nu stiu despre ce vorbesc ,totul este o bolmojeala ,Ex : cate doze erau contractate conform contract (contract Pfizer,contract Modena, contract ??;cum erau esalonate livrarile pe luni/saptamani ?;cate au venit ;cate sunt restante ?;unde s-au distribuit /judete (DSP) sau centru de vaccinare?;la cate persoane s-a administrat vaccinul etapa 1 , ?cate sunt vaccinate in rapel ? =se considera vaccinati doar cei care au fost la rapel !!,o singura administrare nu se considera vaccinat si nici imunizat !,s-au facut testele de imunizare ?? la cati din cei care au fost la rapel ??.
    Domnule ministru Voiculescu esti medic !,Dle Col Ghiorghita esti medic !cum puteti dezinforma in asa hal lumea -AU FOST VACCINATI IN RAPEL 350000 de romani ??.
    AIA ESTE EVIDENTA ?,AIA-I RAPORTARE OR BASCALIE !!

  3. Daca nu faci rapel la 21 de zile imunizarea scade la 60% din 95 adica ai cam facut degeaba. Daia o sa fac cand o sa fie asigurat si rapelul probabil la sfarsitul veri sa intru imun in cele 6 luni de iarna grea 2022.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger