AcasăCORONAVIRUSÎncă două cazuri de infectare cu Omicron, depistate în România. MS: Ambele...

Încă două cazuri de infectare cu Omicron, depistate în România. MS: Ambele persoane, vaccinate cu schema completă

(sursa foto: Facebook/Ministerul Sănătății)

Informații venite în prima zi a acestei săptămâni de la Ministerul Sănătății (MS) indică faptul că au fost înregistrate încă două cazuri noi de infectare cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, în România.

Ambele au fost confirmate luni, 20 decembrie, anunță MS. E vorba despre doi oameni din județul Brașov -o femeie și un bărbat – despre care s-a anunțat că au călătorit în afara țării, într-o țară de pe continentul african.

„Este vorba despre o femeie în vârstă de 65 ani și un bărbat de 67 de ani. Ambele persoane sunt din județul Brașov și au istoric de călătorie în Nigeria.

Cei doi sunt vaccinați cu schema completă de vaccinare, se află în izolare la domiciliu, iar starea lor de sănătate este una bună”, se menționează într-un comunicat transmis din direcția ministerului condus de către Alexandru Rafila.

Câte cazuri au fost confirmate până acum în România

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 15 cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-Cov-2. Două dintre acestea, pe 17 decembrie, când s-a aflat, tot de la reprezentanții MS, că e vorba despre o femeie din județul Constanța și, respectiv, despre un tânăr din județul Ilfov.

Mai exact, „o femeie în vârstă de 45 ani, din județul Constanța, cu istoric de călătorie în Africa de Sud. Aceasta este vaccinată cu schema completă de vaccinare, se află in izolare, iar starea de sănătate este una bună. Cea de-a doua persoană este un bărbat în vârstă de 29 de ani din județul Ilfov, cu istoric de călătorie în Zanzibar. Și această persoană se află în izolare, cu stare de sănătate bună, nevaccinată”, anunțau vineri, 17 decembrie, reprezentanții ministerului, într-un scurt comunicat.

102 afisari
Zenville

Ultimele știri

Burduja, despre întâlnirea cu Iohannis, de la Cotroceni: „Nu este o chestiune neobişnuită” – VIDEO

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, a oferit câteva detalii despre discuția pe care a avut-o, zilele trecute, cu președintele Klaus Iohannis, la...

Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”

A început luna iunie, prima lună de vară din calendar. Iar din câte indică temperaturile sâmbătă, în multe zone ale țării, deja se poate...
proger