AcasăCORONAVIRUSÎncă 13 cazuri cu varianta Omicron, confirmate în România. Un adolescent, printre...

Încă 13 cazuri cu varianta Omicron, confirmate în România. Un adolescent, printre persoanele infectate/Câte cazuri au fost depistate în total

(sursa foto: facebook/Ministerul Sănătății)

A crescut numărul cazurilor de infectare cu varianta Omicron depistate în România.

Informații de ultimă oră venite de la Ministerul Sănătății (MS) anunță depistarea a încă 13 cazuri de infectare cu tulpina Omicron a virusului SARS-Cov-2 în România. Sunt precizări venite chiar în a treia zi de Crăciun.

Conform datelor comunicate de către reprezentanții instituției conduse de Alexandru Rafila, încă 13 cazuri noi cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate luni, 27 decembrie, în România.

Șapte dintre aceste persoane, nevaccinate anti-COVID

Astfel, s-a aflat că printre persoanele confirmate se numără și un adolescent în vârstă de 14 ani.

„Cele mai multe persoane infectare, în număr de 10, sunt din municipiul București, alte 2 persoane sunt din județul Ilfov și una din județul Galați.

Persoanele infectate cu tulpina OMICRON ( 5 bărbați, 7 femei și un copil) au vârste cuprinse între 14 și 89 de ani, iar 7 dintre acestea sunt nevaccinate împotriva COVID-19.

Două persoane au istoric de călătorie în Marea Britanie și SUA”, din câte au transmis oficialii Ministerului.

În comunicatul de presă nu se fac precizări cu privire la starea acestor persoane.

Ce se știe este faptul că, potrivit datelor oficiale, până în prezent pe teritoriul României au fost confirmate 38 cazuri cu varianta Omicron. Nouă dintre acestea fuseseră anunțate de MS în 23 decembrie.