AcasăCORONAVIRUSÎn ce condiții va fi nevoie de doza booster în fiecare iarnă...

În ce condiții va fi nevoie de doza booster în fiecare iarnă în România? Avertismentul unui medic

vaccinareÎn ce condiții va fi nevoie de doza booster în fiecare iarnă în România? Avertismentul unui medic

Autoritățile sanitare din Statele Unite au aprobat, vineri, administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-coronavirus pentru toți adulții vaccinați cu schemă completă care doresc să o facă și care au cel puțin șase luni de la administrarea celei de-a doua doze, relatează Reuters.

Doza booster „contribuie la furnizarea unei protecții continue împotriva Covid-19, inclusiv împotriva consecințelor grave care pot apărea, precum spitalizarea sau decesul”, se arată în comunicat.

În acest context, Adrian Marinescu, director medical Institutul „Matei Balş”, a explicat în ce condiţii dozele booster de vaccin anti COVID-19 ar putea deveni necesară în fiecare iarnă şi în România.

„Ar putea fi o variantă cel puţin pentru următoarea perioadă. Oricum, trebuie să aducem aminte că familia de coronavirus este mare şi dintotdeauna conviețuiește cu noi. SARS-CoV-2 este doar un membru din această familie. Până la urmă, dacă reușim să fim în acel punct de conviețuire cu virusul şi viaţa noastră să se desfășoare normal şi pentru acest lucru ne trebuie un vaccin ca să ne asigure protecţia este ceva ce noi toţi ne-am dori.

Doza booster, în fiecare iarnă

Dozele booster se folosesc şi în momentul de faţă. În momentul în care vorbim de un virus SARS-CoV-2 care este lângă noi, de doi ani. Este clar că deja suntem în momentul în care facem booster. Faptul că acesta se va face în fiecare iarnă sau mai devreme, rămâne de văzut. Să sperăm că valul 5 va însemna un număr de infecții, în mare parte, uşoare pentru că până în februarie avem timp să ne creștem protecţia prin vaccinare”, a declarat medicul Adrian Marinescu la Antena 3.

Vaccinarea cu doza a treia de vaccin împotriva Covid-19 a început pe 28 septembrie. Peste un milion de români s-au vaccinat până acum cu doza booster, mai exact 1.300.396 de persoane, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

author avatar
Andreea Vlad