AcasăCORONAVIRUSImbri: ”Virusul este același, simptomatologia pare să fie aceeași. Tratament tot nu...

Imbri: ”Virusul este același, simptomatologia pare să fie aceeași. Tratament tot nu există”

Ce spune medicul Imbri despre relaxarea restricțiilor: E un semn bun, nu trebuie privit însă cu bucuria învingătorului - VIDEO (sursa foto: assmb.ro)

În România continuă campania de vaccinare, începută în 27 decembrie anul trecut. Mai nou, pe fondul aflării informației că s-a confirmat un caz de infectare cu noua tulpină de coronavirus, la o pacientă din județul Giurgiu.

După ce s-a aflat, vineri, că noua tulpină – cea depistată în Marea Britanie, care a generat nu doar îngrijorare în Regatul Unit, ci și măsuri suplimentare în lupta contra răspândirii noului coronavirusa fost confirmată și în România, managerul spitalului Victor Babeș din Capitală a subliniat un aspect important.

Medicul Emilian Imbri a făcut referire, sâmbătă, într-o emisiune TV, la simptomatologie, dar și la rapiditatea de transmitere a acestei tulpini. ”Această nouă tulpină nu înseamnă decât un semnal de alarmă și un motiv de îngrijorare pentru că știm sigur că se transmite mult mai rapid, mult mai ușor.

Virusul este același, simptomatologia pare să fie aceeași. Noi nu am avut încă ocazia să urmărim evoluția unor pacienți infectați (cu noua tulpină – n.r). Tratament tot nu există. Singură spaima este legată de rapiditatea cu care se transmite într-o populație care crede că a trecut de greu. Greul de abia acum începe”, a declarat Imbri, citat de realitatea.net.

Câți oameni au fost deja vaccinați în România

Din datele comunicate cel mai recent la nivel oficial, aferente situației din 8 ianuarie, rezultă că din 27 decembrie începând, în România au fost vaccinate în total împotriva COVID-19, cu vaccinul Pfizer BioNTech, 92.706 de persoane, dintre care 16.306 în ultimele 24 de ore.

De asemenea, la nivel de reacții adverse, pe platforma vaccinare-covid.gov.ro s-au comunicat următoarele:

Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 314, dintre care:

– 311 reacții comune și minore, dintre care: 129 reacții locale cu durere la locul injectării;

– 182 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).