AcasăCORONAVIRUSIată site-ul pe care vă programaţi pentru a vaccinare antiCOVID! Ce paşi...

Iată site-ul pe care vă programaţi pentru a vaccinare antiCOVID! Ce paşi trebuie urmaţi

vaccinulIată site-ul pe care vă programaţi pentru a vă vaccina anti-COVID! Ce paşi trebuie să urmaţi

Autorităţile române au trecut la următorul pas al campaniei naţionale de vaccinare împotriva noului coronavirus: programările pentru imunizare.

În acest sens, a fost dezvoltat site-ul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro, pe care se vor programa toţi românii în vederea administrării vaccinului anti-COVID.

Cine se poate programa, în primă fază?

La această dată, se pot planifica la vaccinare persoanele din etapa 1, respectiv lucrătorii din domeniile sănătate și social.

Începând de astăzi, 28 decembrie a.c., în conformitate cu Strategia de vaccinare împotriva COVID-19, se pot planifica la vaccinare persoanele din etapa 1.

Respectiv lucrătorii din domeniile sănătate și social, urmând să se activeze accesul în aplicație și pentru celelalte două grupe de vaccinare (grupa a II-a – populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale și grupa a III-a – populația generală).

Vom informa opinia publică imediat ce accesul în aplicație va fi disponibil și pentru aceste două grupe populaționale”, anunță Comitetul național privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Ce paşi trebuie să urmezi pe site?

Pentru o programare cu succes, trebuie să vă creaţi un cont pe baza datelor de identificare și a numărului de telefon. În contul creat, cetățenii au acces la propriile programări: centrul de vaccinare, datele la care vor fi efectuate prima administrare și rapelul (cea de-a doua doză).

În următoarea fază, platforma generează un document pe baza căruia se va face accesul în centrul de vaccinare la data planificată.

Ulterior, la prezentarea în centrul de vaccinare a persoanei programate, validarea programării se realizează în zona de triaj prin scanarea codului QR de pe documentul generat de platformă sau pe baza cărții de identitate.

Populaţia generală intră în etapa a 3-a

Planificarea electronică prin intermediul platformei eficientizează procesul de vaccinare, distribuția dozelor de vaccinare și evită supraaglomerarea din centrele de vaccinare.

Platforma informatică vine în sprijinul tuturor celor care vor să se programeze pentru vaccin, inclusiv populația generală din etapa a 3-a”, se arată într-un comunicat de presă.

author avatar
Andreea Vlad
223 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger