AcasăCORONAVIRUSIarna Covid: înapoi în izolare!

Iarna Covid: înapoi în izolare!

Spitale aglomerate cu vaccinați și nevaccinați.Revolte pe străzi. Cu varianta Delta, chiar și ratele ridicate de vaccinare nu pot evita restricțiile. Peste 2,5 milioane de cazuri şi aproape 30.000 de decese înregistrate în ultima săptămână. Aceasta este noua normalitate în Europa.

După ce câteva luni de restricții anulate au determinat creșterea numărului de cazuri Covid-19, oamenii au văzut cum arată „a trăi cu virusul”. Și nu le-a plăcut. Apoi au venit blocajele, chiar și în zonele foarte vaccinate. Și oamenilor nu le place nici asta.

Realitatea e dură: vaccinurile nu sunt miracole medicale. Și odată cu predominanța variantei Delta extrem de contagioase, pandemia a revenit în forță în toată Europa.

Germania a atins miercuri un număr record de infecții săptămânale, o rată de peste 400 la 100.000 de persoane. Țările de Jos, Belgia și Irlanda se luptă pentru a procesa testele PCR. O acoperire de vaccinare scăzută în Europa de Est a alimentat rate înalte de deces.

Nivelurile actuale de vaccinare în UE sunt „insuficiente pentru a limita povara cazurilor de Covid-19 și a spitalizărilor în lunile de iarnă”, a avertizat Andrea Ammon, directorul Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor(ECDC).

Ce spune OMS: varianta Delta a redus cu 40% eficacitatea vaccinurilor împotriva transmiterii bolii. Europa este din nou epicentrul Covid-19 pe fondul unui fals sentiment de securitate cu privire la protecţia oferită de vaccinuri şi nicio ţară nu este scutită de probleme.

Un lockdown total – Europa nu mai are soluții

“Pentru cei vaccinați – dintre care mulți credeau că pandemia s-a încheiat, cel puțin pentru ei – revenirea restricțiilor este un duș rece”, a spus primarul Anversului, Bart de Weber, citat de Politico. Probabil că este mai puțin inconfortabil decât tunurile cu apă aruncate duminică asupra unora dintre cei 35.000 de protestatari de la Bruxelles.

Slovacia  a decis impunerea unui lockdown de două săptămâni, urmând exemplul Austriei. Franța se pregătește să anunțe noi restricții.

În Italia, persoanele nevaccinate nu vor mai avea acces în săli de cinema, restaurante, hoteluri, săli de sport începând din 15 decembrie. Din 6 decembrie, oricine va dori să folosească transportul public va trebui să fie vaccinat sau să deţină un test negativ la coronavirus.

Vaccinarea obligatorie este susținută de majoritatea populației din Germania. Chiar și așa, efectul acestei măsuri “ar veni prea târziu”, recunoaște ministrul Sănătății, Jens Spahn.

În Rusia, medici proeminenți au invitat celebrități și politicieni care se opun vaccinurilor să viziteze spitalele Covid, pentru a vedea efectele bolii cu proprii lor ochi.

ECDC susține că restricțiile și blocările funcționează cel mai bine dacă sunt implementate din timp,  dar și atunci când au sprijin solid din partea populației. Nu e cazul, oamenii sunt nevrozați și experimentează a doua iarnă cu coronavirus.

Se adaugă începutul sezonului gripal (care poate supraîncărca sistemul de sănătate chiar și în vremuri normale) și asta este o rețetă pentru dezastru.

Nevaccinații au viața din ce în ce mai grea, sunt excluși cam de  peste tot. Și dacă vor fi convinși să se vaccineze – sau poate frica de moarte îi va scoate din amorțire – Spahn are dreptate: e prea târziu.

„A trăi cu virusul” este un pariu riscant: ciclul de blocări și restricții nu poate dura la nesfârșit. Oscilarea între libertate și îngrădiri nu funcționează pentru sănătatea publică, dar niciun politician sau guvern nu are curajul să o recunoască. Europa nu mai are soluții și se va întoarce la carantină și izolare.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
707 afisari

6 COMENTARII

  1. si pana acum au fost gripe si viroze , unele mai grave , dar niciodata nu a fost panarama de acum . unul din scopurile noilor marxisti este ca lumea sa nu se bucure de sarbatorile crestine . cum se apropie Craciunul si Pastele , ca la un semnal cresc asa zisele infectari care nu reprezinta nimic , decat pretext pentru restrictii care , mai de care , mai absurde .

    • Am facut covid si m-am testat si tratat pe banii mei cu medicamente de pe piata neagra. Acum vin astia sa-mi ceara solidaritate. Voi ati fost solidari cu mine cand era sa mor ceea ce va si doreati, eu fiind nevaccinat?Si NEVACCINAT raman. Bagati-va serurile in fund.

  2. NOOOO…. ASTA-I SITUAȚIA CREATĂ DE WAXXURRRRI!!!!

    CĂ ĂSTEA AU DUS LA EXPLOZIA DE ÎMBOLNĂVIRI, NU ALTCEVA!!! ȘI PROSTIA DUBLATĂ DE TICĂLOȘIA ȘI LĂCOMIA POLITRUCILOR!!!

    ORICUM, CINE ESTE MIZERIA ASTA DE JACOTĂ?

  3. Bai europenilor cretinizati de tot, o sa bage astia vaxxinuri in cap la voi de o sa va ia drakul de tot !! La fiecare 6 luni, inca o doxa de otrava in cap, ca sa va invatati minte sa nu fiti niste oi docile si dresate, bai cobailor ratati !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger