AcasăCORONAVIRUSHaosul Covid: Europa intră în cea de-a doua iarnă pandemică

Haosul Covid: Europa intră în cea de-a doua iarnă pandemică

Blocajele, cazurile în spirală și diviziunea vaccinurilor încadrează începutul celei de-a doua ierni pandemice din Europa , aducând haos în țările din Est și incertitudine în cele din Vest.

În ciuda disponibilității pe scară largă a vaccinurilor, Europa este singura regiune a lumii care raportează o creștere a noilor cazuri de Covid-19. Refuzul vaccinării a dus la o scădere a ratelor de acoperire cu până la 24%, potrivit datelor Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

Suferința este acută în Europa de Est, notează CNN. România a înregistrat 19,2  decese la un milion de oameni,  una dintre cele mai ridicate rate de mortalitate cauzate de Covid-19. Doar 35,6% din populația sa adultă este complet vaccinată. Rusia se confruntă cu cea mai gravă fază a pandemiei. Moscova a impus luni un blocaj de 10 zile, deoarece oficialii  au raportat cel mai mare număr de cazuri zilnice și au înregistrat un record de 1.028 de decese miercuri.

Europa de Vest conduce, de asemenea, la creșterea cazurilor de Covid-19, în ciuda faptului că unele țări se bucură de o acoperire aproape universală a vaccinurilor.  Rata de incidență din Germania a crescut la 100 de noi infecții la 100.000 de locuitori sâmbătă, pentru prima dată din mai.

Belgia, alături de Irlanda, înregistrează una dintre cele mai mari rate de cazuri, conform ECDC, de 325,76 și, respectiv, 432,84 la 100.00 de persoane. Marea Britanie a raportat cele mai multe cazuri zilnice din Europa de Vest după ce a renunțat la aproape toate restricțiile în vară. Experții în sănătate și sindicatele medicale au solicitat guvernului de la Londra să reimpună permise de vaccinare, în conformitate cu alte țări europene, pentru a preveni blocarea.

Ratele diferite de vaccinare au plasat Estul și Vestul Europei pe două căi separate, dar ceea ce au în comun este numărul crescut de infecții.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
204 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger