AcasăCORONAVIRUSHalucinant. Mențin starea de alertă ca să blocheze internările în spital

Halucinant. Mențin starea de alertă ca să blocheze internările în spital

Alexandru Rafila dă vești proaste românilor. Starea de alertă rămâne

Ziua de 8 Martie nu va aduce ridicarea stării de alertă, a anunțat Guvernul. Justificarea menținerii acestei măsuri abuzive este cel puțin halucinantă: nu vor fi bani pentru internările pacienților cu alte boli. Astfel, Ministerul Sănătății a recunoscut faptul că și acum spitalele funcționează la jumătate de capacitate, deși numărul personalului medical a crescut.

Declarațiile ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, referitoare la motivele pentru care s-a decis menținerea stării de alertă, sunt de o gravitate fără precedent, deși au trecut neobservate de către mass-media.

”Spitalele, în mod tradiţional în România, sunt finanţate pe serviciile pe care le-au putut presta. În momentul de faţă, numărul de servicii la nivel naţional este jumătate faţă de ceea ce s-a întâmplat în 2019. Adică de la 4 milioane de internări, noi am scăzut la 2 milioane de internări. Dacă finanţăm la acest nivel spitalele, spitalele nu vor putea să funcţioneze”, a afirmat Alexandru Rafila.

Ziarul Național a semnalat, în ultimii doi ani, anomalia finanțării spitalelor pe indicatorii din 2019, chiar dacă accesul pacienților în spital a fost blocat aproape în totalitate. Concret, deși în sistemul de sănătate numărul angajaților a crescut foarte mult, numărul de servicii medicale prestate a scăzut la sub jumătate. Bolnavii Covid au fost singura prioritate a guvernelor care s-au perindat în acești doi ani, astfel că spitalele au stat mai mult goale, epuizarea personalului medical, plătit cu bani grei, la care s-au adăugat și sporurile uriașe, fiind nejustificată. Să spui însă că vei continua să menții spitalele goale doar pentru că nu ai bani să le finanțezi la capacitatea normală este de un cinism greu de imaginat. Iar să menții starea de alertă doar pentru că nu găsești o modalitate de a trece la finanțarea necesară înseamnă că starea de alertă se va perpetua până la sfârșitul acestui an. În ce privește finanțarea spitalelor, potrivit normelor de aplicare a Contractului-cadru, aceasta trebuie să fie o medie a ultimilor 5 ani, deci explicația autorităților nu prea stă în picioare.

Ce fac cu angajații temporar?

Un alt motiv invocat de Guvern pentru prelungirea stării de alertă este personalul medical angajat temporar, pentru care ar trebui să găsească soluții de angajare permanentă. ”Faptul că avem această stare de alertă în momentul de faţă nouă ne permite de exemplu să alocăm resurse umane, să le mutăm dintr-un judeţ în altul unde avem probleme. Putem să continuăm cu angajarea oamenilor care au fost angajaţi în timpul pandemiei sau ne permit să adoptăm o legislaţie care să îi permanentizeze la locurile de muncă”, a precizat Alexandru Rafila.

Și acest pretext este unul absurd, având în vedere că rezolvarea angajărilor permanente se poate face în cele 30 de zile de la ridicarea stării de alertă. Același motiv l-a invocat, în mod repetat, și Raed Arafat, care spunea că trebuie găsită o formă juridică pentru angajarea personalului suplimentar încadrat pe perioada stării de alertă. Probabil, însă, că nu sunt bani pentru angajarea a mii de oameni în sistemul sanitar, mai ales că, în afara secțiilor ATI, nu există niciun deficit de personal.

Rămân cele mai importante restricții

Așa cum am anticipat, restricțiile vor rămâne și după data de 8 martie, fiind ridicate doar o parte nesemnificativă a acestora. Pentru că țin cu dinții de starea de alertă, aceasta nu mai poate fi prelungită dacă nu există și restricții. Astfel, singurele restricții care vor fi ridicate vor fi masca în aer liber, care este oricum anulată de CCR, ora limită de 22.00 pentru funcționarea restaurantelor, magazinelor și pentru circulația persoanelor și cele referitoare la accesul în hypermarketuri și mall-uri. Totodată, va fi majorată capacitatea de ocupare a locurilor în restaurante și la spectacole de la 30% la 50%. În rest, tot în lockdown-ul nevaccinaților rămânem.

A apărut Național – Italia, ziarul românilor din Italia. Se găsește la chioșcurile de ziare, în aeroporturi și în curând în magazinele românești din Peninsulă.

Accesați www.nationalro.it sau https://www.facebook.com/nationalitalia și veți fi la curent cu toate informațiile de ultimă oră despre comunitatea românească din Italia

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
11.942 afisari

22 COMENTARII

  1. Furati ba mai putin ca sa ramana si de internari ca in trecut aia daca au construit si finantat spitalele astea se intelege ca erau bani!!!Furati mai i putin!!!

    • Eu platesc anual 3000 euro. Timp de 30 de ani am platit cam 375.000 euro si nu am folosi un cent. UNDE-S banii mei> Arafate, Rafila securistu, Johannes cel Prost, – unde-s banii mei? I-ati furat?

  2. Treaba cu războiul nu ține, mulți s-au prins că-i aranjat, și reîncălzesc ciorba cu PLANdemia?

  3. Ce are de-a face protestul legitim împotriva abuzurilor politicienilor din guvern cu finanțarea spitalelor? Adică nu permitem oamenilor să protesteze împotriva abuzurilor, scăderii nivelului de trai și jafului promovat ca să menținem spitalele goale? Deci avem voie să ieșim în stradă numai 100 de persoane și alea vaccinate și cu mască ca să rămână spitalele goale? Unde este legătura? Nu condamnăm marii kriminali și profitori ai plandemiei ca să rămână spitalele goale? Unde este logica?

  4. Never…nu o sa mai scapam de starile astea abuzive cu care s-au obisnuit incompetentii si hotii care ne conduc! Fura pe rupte, se ingradeste dreptul oamenilor de a protesta, achizitii si angajari pe pile si zeci de mii de euro si ce e cel mai grav, este ca habarnistii nu au solutii, tara este neguvernata, daca ne mai loveste si un razboi……!!!

  5. Cine s-a asteptat ca Rafila sā fie ” mai bun, mai întelegātor, mai omenos, mai rezonabil ” e un mare bou sau o mare vacā. Toti Au fost si rāmân niste CRIMINALI, la cel mai propriu mod cu putintā.

  6. Mai nenorociților,în sistemul privat când ți s-a terminat contractul pe determinat ești liber sa-ti cauți de munca dacă nu ți se mai prelungește și angajatorului nu-i poți face nimic pentru ca asa este legea făcută.In sistemul de stat nu este aceeași lege?Ce tot o dai cotita ca trebuie angajat personalul.Ramai fără servici îți cauți servici.

    • Nu pot sa le înceteze contractele, pt.ca toți cei angajați în perioada stării de alerta sunt loazele, amantele politrucilor sau au cotizat mii de euro pt.un post.Apoi, personalul din sistemul medical este complice la acest act criminal care durează de 2 ani și se pare ca nu o scăpăm nici în mormânt de avaritia si răutatea acestor neaveniți.

      • @antonia
        statul e intr-un faliment mascat de vreo 4 luni.
        au aparut semnele,s-au imprumutat 5.8 miliarde euro luna trecuta ca sa rostogoleasca datoriile printre altele de luna asta.
        au facut scandal mare producatorii de energie ca nu a decontat statul banii,au venit si ambasadele,germania,uk,italia si franta parca.
        acum nu mai au ce sa faca,va „crapa” incet incet tot.
        ps.toata lumea e zapacita de „razboi” acum dar a uitat ca ucraina era in faliment si ea de cateva luni si datoria statului ucrainiean de 100 miliarde fusese „cumparata”
        Toate Bune!!!

  7. Când ni s-a spus de multe voci conștiente la începutul plandemiei că libertățile cetățenești și democratice odată luate cu forța, foarte, foarte greu le vom mai putea redobândi. Iată, tirania s-a instalat și aici va rămâne.

  8. aceasta unealta murdara a oms continua ticalosia usr , a vvv , moldovan , mihaila . sa impinga lumea in spitalele private . nu-i mai satura Satan de bani !

  9. Teroristii securisti militeni continua sa sifoneze banii romanilor din aceastaa minciuna satanista, sa se duca ei in ucraina la razboi , noi refuzam sa aparam o mafie de teroristi care terorizeaza poporul roman, dar acest grup de stat mafiot vor merge in iad, sint atit de idioti si retardati incit cred ca vor scapa de groapa!!!

  10. & Dacă există vreo proporționalitate, relație, corespondență între calviție și bolile grave, la „elementele mulțimilor de indivizi”, ?

  11. Bai Rafilstein, bai jidan imputit ordinar, unde a disparut Plandemia voastra de kakat, a plecat in concediu inapoi in China natala ? Ha ha ha 🙂 Bai Rafilstein, bai fiu de catea de sekurici ordinar, zii bai, unde ai ascuns virusul chinezesc micut si invizibil, ca numai in spitalele voastre Soylent Green cica mai mor naivii si idiotii inutili de Covidiu sau de Covidut !! Ha ha ha 🙂 Bai, vezi ca elitele globaliste au schimbat rapid foaia, ca sa scape ei si familiile lor au dat drumul la cainii razboiului in Ukro-na-zia, poate scapa si ei cumva intregi !! Dar vezi ca umeaza si pentru voi Operatiunea Gatuirea, asa ca nu uita sa ai la tine tot timpul mai multe cravate, niste unii dintre romanasii tai vreau neaparat sa ti le schimbe, cica gratis !! Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger