AcasăCORONAVIRUSHalucinant! De ce mor pe capete românii bolnavi de Covid

Halucinant! De ce mor pe capete românii bolnavi de Covid

Imaginile horror de la TV ucid bolnavii Covid

Principalul motiv pentru care în România se înregistrează o rată uriașă a deceselor în rândul bolnavilor Covid este că pacienții ajung prea târziu la spital. Însă cauza pentru care aceștia evită să ajungă în spital este chiar propaganda agresivă a Guvernului, prin mass-media plătită cu bani grei, care, prin imaginile horror de la ATI-uri și cimitire, îi fac pe oameni să se teamă să ajungă în unitățile sanitare.

De ce nu se arată și partea pozitivă a lucrurilor, pentru că sunt foarte mulți bolnavi care se vindecă, se întreabă dr. Oana Mihaela Secară, director medical al Spitalului Municipal Onești. Aceasta consideră că pacienții vin de foarte multe ori la spital când pneumonia este deja foarte avansată din cauza panicii.

”Există o frică de spitalizare pentru că se prezintă tot timpul aspectul negativ al internării în spital, se prezintă cazurile grave, imaginile acelea horror. Sunt pacienți care, când aud efectiv de spitalizare, au o teamă instalată din cauza acestor informații care tot timpul accentuează partea negativă. Nu se vede că, totuși, în ciuda faptului că avem cazuri grave, că avem decese mai mult decât într-o lună octombrie a unui an obișnuit, dar nu se vede numărul acela mare de pacienți care se externează și sunt foarte bine. Avem foarte multe succese terapeutice, avem succese la pacienți vârstnici și care au comorbidități severe. Nu se prezintă și masa mare de pacienți care se vindecă. Asta îi sperie mult pe oameni și le este foarte frică să vină în spital. Totuși, rata mortalității este de 2%, hai să nu spunem 2%, hai să spunem că e 3%”, ne-a declarat dr. Oana Mihaela Secară.

Nicio legătură între rata de vaccinare și cea a deceselor

Conform ultimelor studii făcute, între rata mortalității și rata vaccinării în diferite state nu există o corelație, ne spune dr. Oana Mihaela Secară. ”Adică se observă state care au o rată mare a vaccinării și o rată mare a mortalității, cum este Singapore, și state cu rată mică a vaccinării și rată mică a deceselor, cum este Bulgaria. Și atunci trebuie să ne gândim și la alți factori care favorizează o evoluție mai gravă a bolii. Cineva care ar cerceta mai atent în toate aceste țări ar trebui să observe cu foarte mare atenție ce fel de pacienți erau internați, care era grupa de vârstă, care erau comorbiditățile predominante, care era medicația aplicată la domiciliu, înainte de a veni la spital, care era medicația administrată la spital. Este posibil să observăm, de exemplu, că sunt pacienți care vin prea târziu, după două săptămâni cu pneumonie în evoluție. Și este posibil ca în acest interval, în care oamenii stau acasă, terapia să nu fie cea optimă. Noi trebuie să vedem ce se întâmplă diferit la noi față de alte țări. Eu cred că ar trebui să vedem care sunt comorbiditățile, cum sunt gestionate aceste comorbidități. Una este să-ți vină un pacient cu diabet decompensat și alta este să vină un pacient cu un diabet ținut foarte bine sub control”, a afirmat dr. Oana Mihaela Secară, directorul medical al Spitalului Municipal Onești.

Anticorpii monoclonali nu ajung la pacienți

Anomalia, deliberată sau nu, a reglementărilor Ministerului Sănătății în ce privește administrarea anticorpilor monoclonali, face ca acest tratament să nu ajungă la pacienții care au nevoie. Astfel, tratamentul trebuie administrat în primele șapte zile de la apariția simptomelor, însă Ambulanțele chemate la domiciliul pacienților nu decid internarea decât în cazuri grave.

”Anticorpii monoclonali se adresează pacienților care nu necesită spitalizare și oxigen. De obicei, în spital nu prea ajung acești pacienți. La noi ajung pacienții gravi, care nu se înscriu în protocolul terapiei cu anticorpi monoclonali. De aceea acești anticorpi monoclonali ar trebui să fie la medicul de familie, care gestionează formele ușoare de boală. Ar trebui ca medicul de familie să prescrie și să existe o modalitate de administrare. Pacienții Covid vin direct cu Ambulanța. Omul sună la 112, Ambulanța vine și constată că este o formă ușoară sau moderată și atunci nu-l aduce la spital, evident. La noi vin formele grave, iar marea majoritate sunt un pic depășite”, ne-a mai precizat directorul medical al Spitalului Municipal Onești, dr. Oana Mihaela Secară.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
4.453 afisari

10 COMENTARII

  1. pentru ca sunt ucisi in spital prin medicatie, sedare si alveole pulmonare pleznite de oxigenul bagat fortat

  2. Foarte bun articolul, pacat ca nu-l baga nimeni in seama , ca de altfel multe alte lucruri bune care se mai intampla ici colo in amarata noastra tara. In ceea ce priveste mass media, sant sigur ca va raspunde alaturi de altii vinovati de mortii din spitale. Aaaaaa ,de ce nu merge lumea pasibila de COVID , imediat la medic ??? Pai, la noi daca mergi la medic, in general, prioritar, esti evaluat cam la ce valoare financiara sa se astepte, apoi functie de acest lucru vei primi reprosuri sau tratamente…iar, in Romania este imposibil sa apelezi la un medic, care onest sa te evaluaeze si sa-ti spuna ca n-ai nimic… nuuuuooo, de regula iesi din cabinet cu un cearceaf de medicamente, pe care functie de cat esti de speriat, ti le reduce asistenta la plecare(si de multe ori are dreptate). Atunci, va intreb: mai are rost ca romanul de rand sa apeleze la doctor?? De ce , pana si Base, cand era ditamai presedintele Romaniei, pentru o banala hernie de disc s-a dus in Austria… Sa nu-mi spuneti ca sa-l poata vizita Nuti, ca nu va cred.

    • Hienele din trusturile media trebuie scoase cu forta din birouri si aliniati la marea ghilotina ~! Cetatenii vor incercui sediile mafiei cu tortele aprinse.

  3. oamenii mor pentru ca sint lasati fara tratament pina in ultima clipa . pentru ca in loc sa aduca medicamente in farmacii si spitale ,dau bani la propaganda sa mearga tutele cu microfonul printre morminte si sa ne arate excavatoare care fac gropi pe marginea drumului , si tot felul de imagini de doi lei sa infricoseze lumea si sa se vaccineze , sa-si incaseze smecherii comisionul pe buc vaccin.

  4. Bai Arahatule, vezi ca deja oamenii stiu ca voi bagati nu oxigen medicinal, ci din celalalt, tehnic, ca la sudori, iar la furtunul cu oxigen baga in ei 15 l/m in loc de 4 litri/m, numai ca sa le expldeze plamanii, asa ca arabule, o sa ajungi in streang, si tu si toata sleahta ta de criminali eroi in negru, care omoara oamenii naivi si creduli premeditat !! Jos Diktatura Cultului Covidian Ucigas !! Vine distractia din noiembrie, baietii in negru din spitalele Soylent Green, toti o sa platiti cu corpul !! Libertate !! Libertate !! Libertate !!

  5. Cata intoxicare di partea banditilor care duc tara la dezastru, nimeni nu mai moare de alte boli idiotilor ?????? !

  6. Cata intoxicare din partea banditilor care duc tara la dezastru, nimeni nu mai moare de alte boli idiotilor ?????? !

  7. „în România se înregistrează o rată uriașă a deceselor în rândul bolnavilor Covid” – „Si care e problema? Care e problema?” (am citat din Raed Arafat, in conferinta de presa la MAI)… pai, asta e scopul lor, pufosilor, sa murim cat mai multi… ce n-ati inteles?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger