AcasăCORONAVIRUSGuvernul dă alocație de hrană pentru vaccinați

Guvernul dă alocație de hrană pentru vaccinați

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunțat că a fost adoptată ordonanţa care prevede tichete de masă pentru persoanele care se imunizează anti-COVID, precum şi organizarea Loteriei de vaccinare.

Într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria, ministrul a precizat că ordonanţa modifică şi completează Legea nr. 55/2020 şi că persoanele care se vaccinează cu schemă completă vor beneficia de o alocaţie individuală de hrană în valoare de 100 de lei, sub formă de tichete de masă.

Ca o măsură suplimentară de recompensare a tuturor persoanelor care au fost vaccinate împotriva COVID-19, s-a propus organizarea Loteriei de vaccinare, care constă în acordarea de premii în bani persoanelor imunizate cu schemă completă.

Potrivit ministrului, prin acelaşi act normativ s-a prelungit termenul de valabilitate al certificatelor de testare în cazul certificatelor antigen la 48 de ore. În cazul certificatelor de testare PCR, termenul de valabilitate se menţine la 72 de ore.

„S-a introdus posibilitatea de a fi utilizate pe teritoriul României certificatele digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19, pentru atestarea vaccinării, testării sau vindecării titularilor”, a precizat Ioana Mihăilă.

Aceasta a menţionat că în baza ordonanţei s-a prelungit perioada în care se pot desfăşura concursuri pentru posturile vacante sau temporar vacante din sistemul sanitar.

Prin aceeaşi ordonanţă a fost realizat cadrul legal în baza căruia măştile achiziţionate în cursul anului 2020 destinate categoriilor defavorizate şi care nu au fost ridicate de către beneficiari pot fi distribuite de către autorităţile locale sau DSP-uri către şcoli.

author avatar
Andrei Coman