AcasăCORONAVIRUSGuvernul dă alocație de hrană pentru vaccinați

Guvernul dă alocație de hrană pentru vaccinați

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunțat că a fost adoptată ordonanţa care prevede tichete de masă pentru persoanele care se imunizează anti-COVID, precum şi organizarea Loteriei de vaccinare.

Într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria, ministrul a precizat că ordonanţa modifică şi completează Legea nr. 55/2020 şi că persoanele care se vaccinează cu schemă completă vor beneficia de o alocaţie individuală de hrană în valoare de 100 de lei, sub formă de tichete de masă.

Ca o măsură suplimentară de recompensare a tuturor persoanelor care au fost vaccinate împotriva COVID-19, s-a propus organizarea Loteriei de vaccinare, care constă în acordarea de premii în bani persoanelor imunizate cu schemă completă.

Potrivit ministrului, prin acelaşi act normativ s-a prelungit termenul de valabilitate al certificatelor de testare în cazul certificatelor antigen la 48 de ore. În cazul certificatelor de testare PCR, termenul de valabilitate se menţine la 72 de ore.

„S-a introdus posibilitatea de a fi utilizate pe teritoriul României certificatele digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19, pentru atestarea vaccinării, testării sau vindecării titularilor”, a precizat Ioana Mihăilă.

Aceasta a menţionat că în baza ordonanţei s-a prelungit perioada în care se pot desfăşura concursuri pentru posturile vacante sau temporar vacante din sistemul sanitar.

Prin aceeaşi ordonanţă a fost realizat cadrul legal în baza căruia măştile achiziţionate în cursul anului 2020 destinate categoriilor defavorizate şi care nu au fost ridicate de către beneficiari pot fi distribuite de către autorităţile locale sau DSP-uri către şcoli.

author avatar
Andrei Coman
356 afisari

11 COMENTARII

  1. E o actiune gresita. La noi, faza cu zaharelul a trecut, acum trebuie biciul. Nu trebuie obligati oamenii sa se vaccineze, le dai aceasta posibilitate, daca se imbolnavesc si sunt nevaccinti sa plateasca spitalizarea. La noi iresponsabilitatea(nesimtirea) a atins cote maxime. In 28 .08 in trenul 1691, vagon 4, din cei 90 pasageri, 40 nu purtau masca. Cand au aparut politistii si-au pus mastile dupa care le-au dat sub barbie. Deci, stiu numai de frica(bici). La intoarcere, pe 30.08, tren 1692 aceiasi situatie.
    Este adevarat ca e dificil sa stai cu masca 7-8 ore, dar e preferabil spitalizarii. Am trecut prin boala, 50% din plamani afectati, 14 zile de tratament, inclusiv oxigen. Nu doresc nimanui sa aiba asemenea experiente.

    • CORECT!!! Waxerii trebuie executați. CU CÂTE TREI DOZE ODATĂ ÎN FIECARE TÎMPLĂ!!!
      Nu ai trecut prin nimic, rahatule. Răceala provoacă doar strănut, waxer borât ce ești!

      • Barbule, rahat esti tu!
        Din 2006 fac vaccinul antigripal si nu am avut probleme. Problemele au aparut in 28 iulie 2021.
        desi nu doresc raul nimanui, acum ti-l doresc din toata inima!
        Intubare placuta!

        • Barbule ce studii ai!
          Aifacut facultatea pe marginea drumului?
          Esti medic sau lucrezi in domeniu?
          Daca nu lucrezi in domeniu cum poti pune diagnostic?
          Oi fi si tu un oli steer ?

  2. Domnule Prim ministru,
    Introduceți în farmacii ivermectina și hidroxiclorochina și nu mai cheltuiți banii țării pe mituire pentru vaccinare

  3. Dar daca sunt nevaccinati si segregati ar trebui sa plateasca impozite inclusiv la asigurari de sanatate?Bugetul statului sa ramana in grija turnatorului Petrica eventual sa fie dotat si cu un bici.Cretinul dracului.

    • Cretin esti tu! Turnator nu am fost niciodata. Sa va ia dracul si va doresc intubare placuta!

      • Mi-e jena de tine!
        Stai foarte prost la capitolul „IEDUCATIE”
        Nu poti cataloga un om ca fiind cretin decat daca esti de specialitate sau mai cretin decat el!
        SUCCESURI! si iti doresc sa ajungi acolo unde am ajuns eu.

  4. Mai MIHAILA ,TU ESTI MEDIC ?, ori esti o analfabeta nefunctionala !,ia mai citeste ce-ai spus „a fost adoptata ordonanta care prevede tichete de masa pentru
    persoanele care se imunizeaza anti-covid „.
    DACA TOT ESTI O HABARNISTA IN MEDICINA ! si mai ales in materie de epidemiologie mergi cu textul la careva sa-ti traduca ce prostii ai spus, nu esti instare sa legi o fraza
    fara greseli.
    POATE AI VRUT SA SPUI CA ORDONANTA PREVEDE ACORDAREA TICHETELOR DE MASA PERSOANELOR CARE SE VACCINEAZA ANTI-COVID !!, DACA N-AI AFLAT PANA AZI
    IMUNIZAREA NU-I TOT UNA CU VACCINAREA ,IAR DUPA VACCINARE ESTE UN TIMP DE RASPUNS A FIECARUI ORGANISM PANA SE FORMEAZA ACELE CELULE CARE GENEREAZA ANTICORPII . DE LA CE TARABA ZICI CA-AI FACUT ROST DE DIPLOMA DE MEDIC ?.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger