AcasăCORONAVIRUSGreșeli fatale ale Guvernului. Morții din toamnă, cauzați de restricțiile absurde

Greșeli fatale ale Guvernului. Morții din toamnă, cauzați de restricțiile absurde

Guvernul Cîțu repetă erorile Guvernului Orban din vara trecută

Dacă Guvernul nu ar fi introdus restricții în vara anului trecut, numărul morților din toamnă și din iarnă ar fi fost extrem de mic, ne spune dr.Oana Mihaela Secară. Medicul susține că nu mai trebuie repetate aceleași greșeli și cere ridicarea totală a restricțiilor în sezonul cald, având în vedere că sistemele de apărare ale organismului funcționează mult mai bine în această perioadă.

Relaxarea măsurilor de restricție nu trebuie să depindă de vaccinare, atrage atenția dr. Oana Mihaela Secară.

”Nu trebuie să existe cifre de vaccinare, deja imunitatea generală este la un nivel ridicat și atunci nu prea are rost să forțăm vaccinarea în această direcție. Una este că persoanele doresc să se vaccineze, dar dacă oamenii nu doresc nu trebuie să forțăm punând o țintă de vaccinare. Pentru că gândirea asta nu ține cont de comportamentul natural al virusului, de comportamentul natural al organismului și de aceste adevăruri medicale legate de imunizare. Este evident că cei care gestionează pandemia și vaccinarea știu aceste lucruri. După ce au fost făcute toate aceste acțiuni și campanii nu cred că mai există cineva care își dorea foarte mult să se vaccineze și nu a făcut acest lucru”, arată dr.Oana Mihaela Secară. Acesta subliniază faptul că în sezonul cald de anul trecut, la fel ca și acum, cel puțin până în septembrie, numărul de cazuri a fost scăzut, dar nu datorită măsurilor restrictive, pe care oricum lumea nu le-a respectat, ci datorită faptului că imunitatea organismului, chiar cea simplă, de la nivelul mucoaselor, reușea să facă față virusului. ”În noiembrie a scăzut deja pragul de apărare, prima redută de apărare și au apărut acele cazuri. Dacă anul trecut în sezonul cald oamenii ar fi fost lăsați să ducă o viață normală probabil că s-ar fi imunizat cu un preț mai mic, adică nu ar fi ajuns până în toamnă atâtea persoane care nu aveau imunitatea formată. Același lucru este foarte important și acum, de aceea am spus că este important ca măsurile de relaxare să nu aibă legătură nici cu ținta de vaccinare, nici cu certificatele verzi, ci măsurile de relaxare trebuie să fie implementate cât mai repede, pentru ca populația în acest sezon cald să dobândească imunitatea care îi va proteja în sezonul rece”, ne-a declarat dr.Oana Mihaela Secară.

Românii, mult mai rezistenți la virusurile respiratorii

Medicii spun că nivelul de imunitate a populației din țara noastră, în ceea ce privește virusurile respiratorii, este unul foarte bun. Și asta datorită faptului că românii sunt mai obișnuiți cu ele, fiind și clima de așa natură, cu variațiile de temperatură și succesiunea anotimpurilor și atunci se întâlnesc foarte frecvent cu virusuri respiratorii de foarte multe tipuri. ”Din acest motiv sistemul nostru imunitar recunoaște multe virusuri și recunoaște chiar și componente din acest nou coronavirus. Există o mare parte din populație care l-a recunoscut, chiar dacă virusul era schimbat în multe privințe, însă anumite componente le-a recunoscut și imunitatea celulară a reacționat. De aceea sunt unii care nu au avut nicio problemă, nici măcar nu au sesizat că s-au întâlnit cu noul coronavirus”, ne-a precizat medicul Oana Mihaela Secară.

Un virus pe jumătate natural

Dacă virusul nu este natural se va intra într-o altă zonă, unde este posibil orice, pentru că, în cazul în care manipularea genetică are cine știe ce ținte, nu mai putem previziona nimic, susțin medicii. Aceștia arată că, totuși, Covid-ul a avut un comportament, până la un punct, care avea niște chestiuni în comun cu virusul gripal și este posibil ca în continuare acest comportament să aibă tangențe cu virusul gripal și asta să ajute cumva la crearea unei viziuni asupra a ceea ce va urma.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.467 afisari

3 COMENTARII

  1. daca nu vorbesc oamenii in media asta nu inseamna ca multi din cei care au avut decedati sau spitalizati nu stiu ce s a intamplat ,adica genocid!!!!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger