AcasăCORONAVIRUSGrecia își pedepsește nevaccinații cu amenzi lunare!

Grecia își pedepsește nevaccinații cu amenzi lunare!

Guvernul elen a impus un mandat de vaccinare pentru persoanele de peste 60 de ani, deoarece acoperirea rămâne sub media Uniunii Europene, în timp ce o creștere recentă a infecțiilor presează spitalele.

Persoanele în vârstă care nu se vaccinează vor fi sancționate, începând de la o amendă de 50 de euro în ianuarie și urmată de o amendă lunară de 100 de euro după aceea.

Autorităţile sanitare vor transmite numele cetăţenilor nevaccinaţi autorităţilor financiare pentru a putea fi aplicate amenzi.

Premierul Kyriakos Mitsotakis susține că există o modalitate simplă de a evita această taxă. „Vă vaccinaţi şi apoi nu plătiţi nicio amendă”, a declarat el pentru postul de televiziune ANT1.

Guvernul consideră deja că măsura este un succes. De la anunţarea sancţiunilor, circa 217.000 de persoane cu vârsta peste 60 de ani s-au vaccinat, rata de vaccinare în rândul acestei grupe de vârstă ajungând la 90%.

Mitsotakis a exclus însă vaccinarea obligatorie pentru alte grupe de vârstă, precizând că vârstnicii au fost în principal cei au făcut forme grave de Covid-19 şi au necesitat internare.

Aproximativ două treimi din populația de 10,7 milioane a Greciei este în prezent complet vaccinată – față de 70 la sută media UE.

Ministrul Sănătății, Thanos Plevris, a precizat că amenzile vor fi colectate prin intermediul biroului fiscal, iar banii  vor fi folosiți pentru a ajuta la finanțarea spitalelor de stat.

Începând cu 1 februarie, certificatele de vaccinare pentru adulți vor expira după șapte luni, cu excepția cazului în care titularul primește o vaccinare de rapel.

Grecia are a șaptea cea mai în vârstă populație din lume, măsurată prin ponderea rezidenților cu vârsta de 65 de ani și peste.

author avatar
Radu Jacotă
457 afisari

2 COMENTARII

  1. Bai nazistilor de komunisti grekotei, aruncati-va cu totii in Marea Egee, asa macar scapti si voi de stress, si va mai si racoriti, asa un pic !! Ha ha ha 🙂 Multa tzatziki la toti criminalii de la gubernul de grekotei tampiti si imputiti !! Sa ajungeti sa mancati virus chinezesc pe paine, bai ordinarilor dusi cu pluta intre insulele grecesti !!

  2. IDIOȚI. Chiar, sperăm ca doar injectații să le mai calce pe insule. Cîți vor mai putea.

Comments are closed.

Zenville