AcasăCORONAVIRUSCîţu şi Rafila au "năvălit" pe Orban, după ce liderul PNL anunţase...

Cîţu şi Rafila au „năvălit” pe Orban, după ce liderul PNL anunţase că vaccinurile se vor face pe bani

coronavirusGrăbiţi-vă la vaccinarea anti-Covid, cât mai e gratis! Imunizarea se va face contra-cost!

Ludovic Orban a dezvăluit că românii ar putea plăti pe viitor pentru a se vaccina anticoronavirus. Liderul PNL susține că statul român ar putea schimba procedura de vaccinare iar gratuitatea să rămână doar pentru persoanele vulnerabile.

UPDATE: Premierul Cîțu a contrazis declarațiile făcute, cu câteva ore mai devreme, de liderul PNL, Ludovic Orban, care a spus că vaccinul anti-COVID ar putea fi contra cost, în viitor.

Vreau să fac o clarificare: vaccinul gratuit. Pentru că vaccinul în România este gratuit și rămâne gratuit.

Nu există nicio discuție în Guvernul României de a schimbă lucrurile. Deja avem comenzi făcute pentru a continua campania. și în toamnă, și anul viitor, pentru că nu știm cât va dura pandemia”, a precizat Cîțu.

Rafila e de acord cu Cîţu

Alexandru Rafila susține că vaccinurile ar trebui să fie compensate pentru toate categoriile de persoane, așa cum se întâmplă în multe state din UE.

Majoritatea, dacă nu toate țările din UE, compensează vaccinurile.

Toate vaccinurile administrate la adulți, pentru că discutăm de vaccinarea adulților, în această situație sunt compensate într-o măsură mai mare sau mai mică, dar gândiți-vă că o femeie vrea să se vaccineze împotriva infecției cu papilloma virus, deci vaccinul HPV, trebuie să plătească 2.000 de lei.

E clar că lucrul acesta trebuie cumva reglementat, cât vaccinurile să beneficieze de compensare.

Sigur că, din punct de vedere al sănătății publice aș vrea să comentez: așa este la gripă acum, doar categoriile vulnerabile sunt vaccinate gratuit, dar eu am spus întotdeauna că vaccinurile care au impact foarte mare pentru sănătatea publică trebuie să beneficieze și de compensare”, a zis profesorul Alexandru Rafila.

Întrebat de presă dacă autorităţile încurajează şi acordarea de stimulente materiale pentru următoarea etapă a campaniei de vaccinare, Orban a declarat că după dobândirea imunizării de grup, statul ar putea schimba mecanismul.

Și așa… noi organizăm vaccinarea gratuită. Statul român suportă toate costurile de vaccinare.

E o situație excepțională, dar și aici aș spune că mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup, dar până la urmă se va merge pe un mecanism, de exemplu, ca la vaccinarea de gripă, în care numai persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit, iar celelalte categorii de cetățeni vor trebui să se vaccineze, că e răspunderea lor.

Aici e vorba de sănătatea fiecăruia dintre noi”, a declarat Ludivic Orban, aflat într-o vizită la Argeș.

Obiectivul? 7 milioane de vaccinaţi până la 1 august

Valeriu Gheorghiţă a recunoscut săptămâna trecută că este puțin probabil ca obiectivul stabilit de premierul Florin Cîțu, respectiv vaccinarea a 5 milioane de persoane până la sfârșitul lunii mai, să poată fi atins.

Potrivit lui Gheorghiță, în schimb, ținta de 5 milioane va fi atinsă ”cu siguranță” în prima parte a lunii iunie.

Totodată el a explicat că imunitatea cumulată – imunitatea obţinută prin vaccinare şi prin boala naturală – este la circa 35-40%.

Până acum, premierul și chiar președintele țării vorbeau de această țintă. Preşedintele Klaus Iohannis a precizat recent, într-o declaraţie de presă, că măsurile de relaxare depind de vaccinare, anunţând 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, 6 milioane la 1 iulie şi 7 milioane la 1 august.

author avatar
Andrei Ștefan
305 afisari

7 COMENTARII

  1. Sa-i aminteasca cineva epigonului Bratienilor, ca nu STATUL suporta cheltuielile cu vccinatul ci NOI, NOI amaratii astia care platim zi de zi taxe si impozite din care-si trage bun salariu insusi „marimea sa” (sic). Amenintarile sa si le pastreze pentru trepadusii care misuna in juru-i.

  2. Asta e prosteala de 2 bani ca si cu ajutoarele de caldura de cat 20-50 roni cat si ajutoarele de stat.
    Banii de caldura vin de la UE si intra in bugelele primarilor si sunt folositi impropriu sau alocatiile .
    La fel si cu banii de vaccin statul era falimentat sa plateasca 40 de milioane de doze aproximativ 4 miliarde de euro ce vin din banii UE pt cazuri de urgente umanitare…
    Orban vrea si el un smen si nu stie cum…
    Zi ca dai o bere un concert si 50 roni si sa vezi cum se vaccineaza lumea.

  3. Uite cand vaccineaza domnul Alafat milioane de romani se strang si fug ca a venit domnul Alafat. E un medic de mare incredere. Si eu as mai face a treia doza cu domnul Alafat si acum fata de ce stiu eu asistenta Marghioala ce iti face si te doare mana 3 zile.

  4. Lasa bai, Orbane, bai mucalitule, ca tot nu vine nimeni sa se vaxineze cu otravurile voastre, bagati-le tu singur pe toate in vena, sa vezi ce imun la prostie o sa devii !! 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger