AcasăCORONAVIRUSGoogle lansează o nouă funcţie. Te va ajuta în pandemie

Google lansează o nouă funcţie. Te va ajuta în pandemie

googleGoogle lansează o nouă funcţie. Te va ajuta în pandemie / foto: b1.ro

Google a anunțat, miercuri, o nouă funcție de mare folos celor care doresc să călătorească în aceste vremuri pandemice. Serviciul Google Maps va afişa în timp real câte cazuri de Covid-19 sunt într-o anumită zonă geografică.

Noua funcție de la Google îi va informa, astfel, pe utilizatori dacă noile cazuri de virus sunt în creștere în zona în care doresc să călătorească.

Cum va funcționa noua funcție Google

Harta va funcționa pentru toate cele 220 de țări de pe planetă și începe să fie lansat atât pe iOS, cât și pe Android pe parcursul acestei săptămâni.

Informaţiile vor proveni de la Johns Hopkins, New York Times şi Wikipedia şi vor fi afişate pe o hartă în culori, cu o medie pe şapte zile a noilor cazuri la 100.000 de locuitori, într-o anumită zonă, a anunțat Google.

Asta înseamnă că utilizatorii pot folosi Google Maps pentru a vedea stadiul epidemiei de Covid-19 în zona unde se află, ceea ce poate fi de ajutor dacă boala se va răspândi mai rapid în toamnă şi în iarnă.

Fundo, noutatea Google pentru vloggeri

Google a lansat o altă funcție interesantă care-ți vine-n ajutor. Astfel, Area 120, startup-ul intern Google, dorește să ofere YouTuberilor și altor influenceri o platformă pentru a găzdui evenimente online cu plată. Fundo, noua sa aplicație, permite persoanelor respective să organizeze întâlniri pe internet de tipul meet and greet cu fanii lor.

Aplicația oferă gazdelor control deplin asupra a cât costă un bilet la un astfel de eveniment, permițându-le să ofere, de asemenea, bilete gratuite, dacă doresc, sau chiar discounturi.

Software-ul se ocupă de cea mai mare parte a logisticii – inclusiv de ticketing și live streaming – astfel încât influencerii nu trebuie să utilizeze mai multe aplicații doar pentru a-și atrage fanii pe același apel video. Una dintre principalele sale caracteristici de siguranță este că doar cei care au cumpărat un bilet pentru o întâlnire pot participa la evenimentul respectiv.

author avatar
Andreea Vlad
77 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger