AcasăCORONAVIRUSFranța, renașterea ocultismului în timpul Covid-19

Franța, renașterea ocultismului în timpul Covid-19

Tinerii din Franța se îndreaptă din ce în ce mai mult către tarot sau astrologie, o tendință care s-a accelerat în timpul pandemiei.

Aproape 70 la sută dintre francezii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, cred în numerologie, cartomanție, “precum și în alte forme de ezoterism”, arată un sondaj Ifop. Patru din zece francezi cred acum în astrologie, comparativ cu trei din 10 americani, o creștere de 10 puncte din 2000.

“Există o reală renaștere a ocultismului”, spune Stefan Mickael, ghicitor, cititor de tarot și medium, în suburbia Seine-Saint-Denis din nordul Parisului. De la primul blocaj al Franței, 16 martie 2020, și mai ales după al doilea(octombrie-decembrie) rețelele sociale s-au umplut de “experți” și “clarvăzători” cu mare priză la public.

Sociologii explică creșterea acestui fenomen prin faptul că însuși francezii au o apetență deosebită pentru ocultism, inclusiv politicienii de vârf.

Fostul președinte François Mitterrand l-a consultat pe astrologul Elisabeth Tessier pe tot parcursul mandatului său, solicitând sfaturi cu privire la subiecte precum Tratatul de la Maastricht și războiul din Golf.

Charles de Gaulle început să apeleze la  un astrolog, maiorul Maurice Vasset, spre sfârșitul celui de-al doilea război mondial. Vasset l-a sfătuit pe De Gaulle să nu organizeze un referendum în 1969, într-o încercare disperată de a-și restabili prestigiul după șocul protestelor din mai 1968. Dar generalul l-a ignorat, a pierdut referendumul și a fost obligat să demisioneze.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
306 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu degeaba uniunea sclavilor este condusa de catre Franta, Germania are un rol mai mult de consilier pe probleme de gestiune, Franta taie si spanzura.
    Pana si la Eurovizion care este o mizerie de concurs international politizat complet, francezii cu mizeria aia de melodie au iesit pe locul doi iar UK ca si pedeapsa pentru tupeul de a iesi din UE au primit zero puncte….NO SHIT….astia ne dau dovezi peste dovezi ca ne cred niste dobitoci, poate in curand o sa faca public acest lucru mizand pe faptul ca nu avem cum sa ne opunem la nimic!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger