AcasăCORONAVIRUSFocare de COVID-19 în jurul Capitalei! COD ROȘU în Ilfov!

Focare de COVID-19 în jurul Capitalei! COD ROȘU în Ilfov!

(sursa foto: facebook)

Pe măsură ce s-a anunțat oficial, miercuri, 20 octombrie, că rata de incidență la nivelul Capitalei a ajuns la valoarea de 16.51, fiind depășit de câteva zile deja pragul de 16 la mia de locuitori (VEZI AICI), s-a aflat și cum stau lucrurile în județul limitrof – Ilfov.

Mai exact, din datele comunicate de Prefectura Ilfov, privind incidența cumulată a cazurilor la nivelul localităților județului, la data de 20 octombrie, reiese că 38 din cele 40 de localități au incidențe de peste 10.

Și că 7 dintre ele depășesc rata de incidență de 20 la mia de locuitori. Cele mai mici incidențe se înregistrează în localitățile Dascălu (9.52) și Nuci (8.85).

Cifrele sunt disponibile în tabelul de mai jos, disponibil pe site-ul Prefecturii Ilfov:

INCIDENTA-COVID-19-20.10.2021

Ședință importantă la Cotroceni. Se așteaptă decizii

Pe de altă parte, vă amintim că președintele Iohannis a anunțat, marți seară, că a decis să convoace miercuri o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei, „pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor”. Ulterior s-a aflat că ședința a fost programată pentru miercuri, la ora 17.30, potrivit Președinției.

Conform Grupului de Comunicare Strategică, până la data de 19 octombrie, „pe teritoriul României au fost înregistrate 1.486.264 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 6.103 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.261.267 de pacienți au fost declarați vindecați”.