AcasăCORONAVIRUSFocar de infecție la IPJ Cluj. 14 polițiști confirmați cu Covid-19

Focar de infecție la IPJ Cluj. 14 polițiști confirmați cu Covid-19

politia

Încă un focar de Covid-19 la un inspectorat de poliţie. După ce săptămâna trecută, şeful IPJ Olt a fost depistat pozitiv, astăzi, un nou focar a apărut la IPJ Cluj, acolo unde au fost depistați pozitiv mai mulți polițiști.

Paisprezece polițiști de la IPJ Cluj au fost confirmați cu noul coronavirus. Este vorba despre adjunctul şefului IPJ, Constantin Ilea a fost depistat pozitiv alături de şeful Serviciului logistic, un coleg de la audit, cât şi alţi poliţişti din cadrul biroul administrativ, transmite Sindicatul Europol, citat de news.ro.

A început o anchetă epidemiologică. De asemenea, au fost luate măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii coronavirusului și au fost dezinfectate birourile unde lucrau polițiștii bolnavi. Activitatea IPJ Cluj nu este afectată din cauza polițiștilor infectați. Polițiștii confirmați pozitiv au fost internați în spitale din Cluj-Napoca. Contacții direcți ai polițiștilor confirmați pozitiv au fost identificați și trimiși în izolare acasă.

Cinci cazuri de Covid la IPJ Olt

Săptămâna trecută a fost anunțat un focar de coronavirus la IPJ Olt. Cinci cazuri au fost confirmate la inspectorat și unul la Poliția Slatina. Este vorba de șeful inspectoratului, de adjunctul său, de un ofițer din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, de un agent din cadrul Serviciului Investigații Criminale, dar și de un ofițer din cadrul Poliției Municipiului Slatina – cu toții au fost confirmați pozitiv cu virusul COVID-19.

Informațiile au fost confirmate de IPJ Olt. „Întrucât la data de 9 iunie a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliţie Județean Olt s-a înregistrat un caz de infectare cu Covid-19 a unui cadru care își desfășoară activitatea în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au fost luate măsuri de protecție, conform protocoalelor medicale.

În acest sens, facem precizarea că după primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice și a Direcției de Sănătate Publică, pentru prelevarea imediată de probe pentru toți contacții apropiați”, se arată în comunicatul instituției.

author avatar
Andreea Vlad
183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger