AcasăCORONAVIRUSFocar de Covid-19 lângă Bucureşti! Au ajuns aici tulpina indiană şi britanică

Focar de Covid-19 lângă Bucureşti! Au ajuns aici tulpina indiană şi britanică

covid-19 Focar de Covid-19 lângă Bucureşti! Au ajuns aici tulpina indiană şi britanică

35 de cazuri de COVID-19 au fost depistate la cetăţeni din India care lucrau în oraşul Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov.

Potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), citat de Agerpres, în data de 1 mai, Direcţia de Sănătate Publică Ilfov a informat INSP despre un focar de infecţie cu SARS-CoV-2 depistat la 9 cetăţeni din Republica India, angajaţi ai unei firme cu sediul în Popeşti-Leordeni.

Ce a transmis INSP?

În data de 01.05.2021, Direcția de Sănătate Publică Ilfov a informat Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (INSP – CNSCBT) despre un focar de infecție cu SARS-CoV-2 depistat la 9 cetățeni din Republica India, angajați ai unei firme cu sediul în Popești-Leordeni, ce au intrat în țară prin Punctul de Control/Trecere de Frontieră Aeroport Otopeni în data de 20.04.2021, prezentând teste RT-PCR negative.

Conform unei proceduri interne a firmei, cei 9 angajați au intrat direct în carantină pentru 5 zile, urmând a fi testați preventiv înainte de a intra în comunitate. În data de 26.04.2021 au fost depistați cu SARSCoV-2 în urma efectuării unor teste antigen rapide.

De asemenea, tot DSP Ilfov a informat că alți 26 de cetățeni străini din Republica India, angajați ai unei alte firme care își desfășoară activitatea în localitatea Popești-Leordeni, au fost depistați cu SARS-CoV-2 în urma unei testări cu teste antigen rapide în zilele de 19 – 20.04.2021″, a anunţat INSP.

Pe 3 mai, Institutul “Cantacuzino” a comunicat către INSP rezultate pozitive la secvenţiere pentru varianta britanică la 3 pacienţi, precum şi pentru o variantă indiană, alta faţă de cea care a provocat situaţia epidemiologică actuală din India, la alţi 7 pacienţi.

Alţi 5 pacienţi au fost pozitivi pentru varianta B.1.127, care nu reprezintă o variantă ce determină îngrijorare. În 3 cazuri, probele au o încărcătură virală mică neconcludentă, precizează sursa citată.

author avatar
Andrei Ștefan
291 afisari

3 COMENTARII

  1. adica astia au venit din focare si nu i a testat nimeni au intrat asa la munca si acum ii declara focar???????adica isi bat joc de noi cu tot felul de restrictii si pe astia ii parajuteaza langa capitala deja infectati de acolo unde isi ard mortii pe strazi????????????catule raspunde???????

  2. Domnule Catu, nu se poate asa ceva, sa nu mai poti avea incredere nici in bengalezii astia, cum se poate asa ceva ? 🙂 Pai astia trebuiau sa vina numai puri, domnule, nu plini cu tot felul de virusi si virusache, ce ne pas possible, mussiu Catu !! 🙂 Adica altii le inchid avioanele in nas la toata India, si bengalezii nostrii de la gubernare inca ii aduc aici, langa Bukale, sa aiba si aici niste focuri de artificii indiene, e chiar frumos ca pun umarul la intensificarea haosului din tara !! 🙂 Bravo, gubernantilor, e bine sa aratati ca puteti fi in acelasi timp si imbecili, si mincinosi, si trepadusi, si criminali, si handikapati sinistrii !! 🙂 Acum numai trebuie sa se propage virusul indian peste tot in Bukale si in Ilfov pana la toamna, iar de atunci o sa inceapa cu adevarat dansul indian, ce mai, o sa fie ceva memorabil si de ne-uitat !! 🙂 Multumim, bai Catule, bai boschetarule, esti cel mai mare si grandios vizionar ratat de la Bukale, sa ne traiesti, bai ordinarule, dar nu inca foarte mult, speram sa te prinda virusul indian cumva si pe tine, ca prea o arzi nonsalant ca roakerii !! 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger