AcasăCORONAVIRUSFocar de Covid-19 la Spitalul Floreasca, secții închise! 15 cadre medicale, infectate...

Focar de Covid-19 la Spitalul Floreasca, secții închise! 15 cadre medicale, infectate cu noul coronavirus!

Focar de Covid-19 la Spitalul Floreasca, secții închise! 15 cadre medicale, infectate cu noul coronavirus! / Sursa FOTO: wikimedia.org

Alertă în Capitală: două secții au fost închise ca urmare a faptului că mai multe cadre medicale au fost testate pozitiv pentru coronavirus. Rudele angajaților spitalului aduc acuzații dure celor din conducere, susținând că ar fi ascuns rezultatul pozitiv al unui pacient.

Două secții de la Spitalul Floreasca s-au închis ca urmare a infectării mai multor cadre medicale cu noul coronavirus. Din primele informații reiese că ar fi vorba despre Secția de Chirurgie și Secția de Gastroenterologie, ambele închise momentan. Potrivit Antena 3, la Spitalul Floreasca este deja în desfășurare o anchetă epidemiologică.

Controverse în rândul conducerii spitalului

La „Floreasca”, panica a cuprins întreg spitalul. Rudele angajaților dau vina pe șefii instituției, pe care îi acuză că au ascuns rezultatul pozitiv al unui pacient. Situația la cel mai mare spital de Urgență din București e cu adevărat tensionată, iar, din primele informații, se pare că managerii au evitat să dezvăluie infectarea unui pacient cu Covid-19, decizie care ulterior a dus la îmbolnăvirea mai multor cadre medicale.

La rândul lor, reprezentanții conducerii Spitalului Floreasca afirmă că nici nu poate fi vorba despre așa ceva, acuzele rudelor angajaților, cum că au ascuns rezultatul pozitiv al unui pacient, fiind total deplasare. De asemenea, managerii susțin că se fac toate demersurile pentru a izola virusul, motiv pentru care activitatea în cele două secții a fost sistată.

15 persoane infectate cu Covid-19

În cadrul secției de Chirurgie III, nu mai puțin de 15 cadre din personalul medical au fost confirmate pozitiv. Vorbim despre un medic rezident, asistente și infirmiere.

În privința Secției de Gastroenterologie, aceasta și-a suspedat activitatea încă de săptămâna trecută, din pricina a cinci angajați care au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
137 afisari
Zenville