AcasăCORONAVIRUSFocar de coronavirus la un cămin de bătrâni din țară: 126 de...

Focar de coronavirus la un cămin de bătrâni din țară: 126 de persoane depistate pozitiv

Autoritățile au în vedere situația de la un cămin din Craiova, destinat îngrijirii persoanelor vârstnice, după ce peste 100 de oameni s-au infectat cu noul coronavirus, fiind înregistrat și un deces.

DSP Dolj a transmis, joi, că focarul a fost depistat încă din 27 iulie, în urma monitorizării bilunare pe care institușia o face la nivelul beneficiarilor şi personalului de îngrijire din centrele rezidenţiale. ”Unitatea funcţionează în două clădiri: una monobloc cu garsoniere, cu 2 scări de acces, 4 etaje şi o clădire cu 3 etaje. Iniţial, au fost depistate 24 de cazuri pozitive Covid 19, 16 la beneficiari, din 270 rezidenţi şi 8 la personal de îngrijire, din 100 persoane”, au precizat, joi, reprezentanții instituției, potrivit romaniatv.net.

Un om a murit

Urmare a situației constatate, s-au făcut retestări, constatându-se, din păcate, că focarul nu s-a domolit, ci a evoluat. Astfel că, s-a ajuns la 126 de cazuri confirmate, fiind raportat și un deces, în rândul unei persoane în cârstă de 87 de ani, care avea comorbidități, respectiv și alte probleme de sănătate. „La data de 12.08.2020, situaţia este următoarea: total cazuri confirmate: 126 (100 rezidenţi şi 26 personal) 1 deces, rezident cu comorbidităţi. Toate cazurile au fost cu forme uşoare sau asimptomatice de boală, rezidenţii rămânând în centrul rezidenţial, unde li s-a asigurat îngrijire medicală de către personalul medical, angajaţi ai centrului, medici, asistenţi medicali şi dacă este cazul, tratament de specialitate, prioritate având cei cu simptome”, se mai precizează în comunicatul DSP-ului local.

Totodată, s-a anunțat faptul că în cazul de față s-a făcut anchetă epidemiologică, s-a dispus dezinfectarea spațiilor căminului, iar personalul care îngrijește vârstnicii – cel găsit pozitiv la testarea pentru COVID-19 – a ajuns în grija cadrelor medicale de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Victor Babeş din Craiova.

106 afisari

1 COMENTARIU

  1. Pina nu ne omoara pe toti, TREBUIE CA NOI SA-I SCURTAM PE EI DE UN CAP !!!
    Fara mila !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger