AcasăCORONAVIRUSFocar de coronavirus „britanic” la Giurgiu! Încă patru cazuri pozitive depistate

Focar de coronavirus „britanic” la Giurgiu! Încă patru cazuri pozitive depistate

covid-19Focar de coronavirus „britanic” la Giurgiu! Încă patru cazuri pozitive depistate

Noua tulpină a coronavirusului, depistată prima oară în Marea Britanie, stârnește îngrijorare. Încă patru cazuri cu noua tulpină britanică au fost depistate la Giurgiu, unde, în urmă cu câteva zile, o femeie a primit rezultate pozitive la testele Covid.

Este vorba despre patru membri ai familiei tinerei în vârstă de 27 de ani, care a ajuns la camera de gardă a Institutului Matei Balș pe 3 ianuarie.

Pacienta, care s-a prezentat la camera de gardă împreună cu fiica ei, cu simptome ușoare, este în stare clinică foarte bună. Aceasta se află în izolare la domiciliu, supravegheată de medicul de familie, conform metodologiei în vigoare.

Mama și fiica sa au fost testate, au primit tratament și au fost trimise acasă.

A doua zi, pe 4 ianuarie, au mai fost testați încă 5 membri ai aceleași familii, deoarece prezentau simptome ușoare. Rezultatele testelor au arătat faptul că trei dintre ele sunt pozitive.

Cele patru persoane confirmate pozitiv sunt în izolare la domiciliu în timp ce contacții din aceeași familie sunt în carantină la domiciliu, transmite stiripesurse.ro.

Potrivit informațiilor furnizate de DSP Giurgiu, nici tânăra, care este primul român confirmat cu noua tulpină de coronavirus, nici un alt membru al familiei sale nu a călătorit în Marea Britanie.

De asemenea, nu a intrat în contact direct cu vreo persoană care să fi călătorit recent în Marea Britanie.

Persoanele aflate în izolare/carantină la domiciliu se află sub supravegherea medicului de familie.

author avatar
Andreea Vlad
107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger