AcasăCORONAVIRUSFirea, reacție vehementă: ”Știu că ne credeți pe toți proști!”. Calcule după...

Firea, reacție vehementă: ”Știu că ne credeți pe toți proști!”. Calcule după recenta raportare COVID vizând Capitala: ”Unde s-au evaporat?”

Social-democrata aflată în fruntea Primăriei Capitalei demontează recentele cifre comunicate oficial cu privire la noile cazuri de COVID-19 depistate la nivelul Bucureștilor.

Mai mult, Gabriela Firea arată cu degetul în direcția conducerii Ministerului Sănătății și îndeamnă la matematică. Și face unele calcule, acuzând o dezinformare.

Nu în ultimul rând, face trimitere și la recenta fotografie surprinsă în curtea Institutului Matei Balș, din Capitală, cu o coadă de ambulanțe. DETALII AICI.

”Cui folosește denigrarea Bucureștiului? Vreți să fugă toți investitorii din Capitală țării? Să se închidă toate ambasadele?”, întreabă Firea, într-un mesaj transmis duminică după-amiază, pe Facebook.

”Veți da socoteală pentru panica pe care o sădiți în sufletele românilor! Și pentru defăimarea Capitalei!”, mai transmite edilul general al Bucureștilor.

Rămâne de văzut dacă și mai ales ce răspuns va primi Gabriela Firea după această postare, eventual chiar din partea ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, după ce primarul Capitalei a transmis mesajul în cauză, pe care îl redăm, în cele ce urmează, integral:

„Ministerul sănătății, condus de un membru PNL, a anunțat la prânz, prin comunicatorii-dezinformatori uzuali, că în București au apărut 100 de noi cazuri de pacienți covid 19, de ieri până azi.

Ca să vedeți până unde se merge cu manipularea și dezinformarea, iată câteva cifre :

* Spitalul Victor Babeș 10 internări
* Spitalul Colentina 0 internări (sunt așteptați 4 pacienți din țară, anunțați după comunicarea oficială)
* Spitalul Carol Davila 0 internări

Să calculăm :

100 minus cei 10 pacienți de la Victor Babeș = 90 pacienți.

Întrebare : unde sunt cei 90 de pacienți? Unde s-au evaporat? Unde sunt tratați?

S-a anunțat fără echivoc că nu mai sunt locuri la Matei Bals și Marius Nasta. Și dacă se eliberau câteva, prin externări, nu încăpeau 90 de pacienți.

Iată o problema de matematică de clasa a 2-a!

La fel ca și simpla problemă de logică de ieri : câți pacienți s-au internat la Matei Bals, în timpul vizitei oficiale?

Răspuns : Câte ambulanțe scoase din garaj încăpeau în curtea interioară, și puteau intra în cadrul unei fotografii.

Știu că ne credeți pe toți proști!

Dar nu uitați că suntem mulți!

Cui folosește denigrarea Bucureștiului? Vreți să fugă toți investitorii din Capitală țării? Să se închidă toate ambasadele?

La o populație de peste 4 milioane de locuitori, cei 4 mii de pacienți covid internați în București, în 5 luni, dintre care 60% din județele țării, înseamnă un procent foarte mic. Nici pe departe focar!

Veți da socoteală pentru panica pe care o sădiți în sufletele românilor! Și pentru defăimarea Capitalei!

Îi îmbolnăviți de inima pe oameni!
Transmiteți depresie comunitară!”

Ce a anunțat GCS duminică

În ultimele 24 de ore, în România au fost înregistrate alte 767 noi cazuri de îmbolnăvire, s-a anunțat duminică. Datele oficiale comunicate în cursul acestei ultime zile ale săptămânii arată că până astăzi, 19 iulie, pe teritoriul României au fost confirmate 37.458 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

La nivelul listei cu cele mai multe cazuri confirmate, Capitala se află pe primul loc, cu 4.360 de cazuri, urmată de județele Suceava – 4.257 și Brașov – 2.328.

”Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.042 au fost externate, dintre care 22.617 de pacienți vindecați și 2.425 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 935 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere”, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

author avatar
Cristina Stefan
927 afisari

1 COMENTARIU

  1. De ce nu citati tot comentariul la -Reactia vehementa a primarului -„Dar nu uitati ca santem multi ” !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger