AcasăCORONAVIRUSFenomenul Canada. Convoiul pentru libertate răstoarnă noua ordine mondială

Fenomenul Canada. Convoiul pentru libertate răstoarnă noua ordine mondială

”Virusul” canadian al marșului pentru libertate s-a propagat în toată lumea

Protestele repetate și, mai nou, violente din statele europene par mici fumigene în fața convoiului pentru libertate al tiriștilor canadieni. Furia împotriva vaccinării obligatorii a reușit să adune sute de mii de camioane și autovehicule, care au pornit spre capitala Ottawa, pentru a pune capăt dictaturii sanitare. Valul uriaș de susținere a convoiului a venit nu numai din Canada, ci din toată lumea.

Faptul că cea mai amplă mișcare de protest din lume vine dintr-o țară pașnică și supusă autorităților este un semnal de alarmă pentru noua ordine mondială. Convoiul pentru libertate, format din sute de mii de camioane și autovehicule canadiene, a reușit, în numai câteva zile, să obțină nu numai fonduri pentru sprijinirea protestului, de milioane de dolari din donații, ci și un val de susținere venit din toate colțurile lumii.

Este, dacă vreți, cel mai important semn al trezirii planetei, având în vedere că vine dintr-o țară care a acceptat cele mai dure restricții și a cărei populație s-a vaccinat în proporție de 85%. Momentul exploziei a venit după ce Guvernul de la Ottawa a decis să impună vaccinarea obligatorie, inclusiv pentru camionagiii care asigură aprovizionarea țării din importuri, care se fac masiv în această țară. Protestul s-a extins însă printre toate categoriile sociale, care s-au săturat de restricțiile absurde, care le-au confiscat libertățile în ultimii doi ani. Culmea este că, după ce și-a vaccinat 85% din populație, Canada a înregistrat luna aceasta cel mai mare număr de cazuri Covid, cel mai mare număr de spitalizări și cel mai mare număr de decese, de la începutul pandemiei și până în prezent. În ce privește zilele cu recorduri de decese, acestea s-au înregistrat în 4 mai 2020 – 206, în 15 ianuarie 2021 – 177 și în 27 ianuarie 2022 – 309.  În ce privește spitalizările, numărul acestora a explodat efectiv în luna ianuarie a acestui an, cu o medie de peste 10.000 de internați zilnic, față de 4.000, vârfurile din ianuarie și aprilie 2021.

Se cere renunțarea la pașapoartele de vaccinare

Într-un comunicat al mișcării ”Freedom Convoy 2022” se cere Guvernului renunțarea la pașapoartele de vaccinare și la programele de urmărire a contactelor. ”Orice declarații care indică faptul că suntem separatiști sau teroriști sunt categoric false și reprezintă o încercare de a murdări imaginea acestei mișcări. Suntem pașnici, suntem canadieni care muncesc din greu, ne iubim țara și dorim ce este mai bine pentru toți canadienii. Datorită dimensiunii mișcării noastre și a sprijinului copleșitor pe care îl primim de la oameni din întreaga lume, nu mai putem promite că media canadiană nu va fi perturbată de convoiul nostru. Cerem canadienilor să-și amintească că noi luptăm pentru libertatea tuturor și că cei din clasa politică ne-au abandonat pe toți. A venit timpul să le reamintim politicienilor noștri că lucrează pentru poporul canadian, și nu invers. De aceea vă cerem dragoste, răbdare și sprijin, astfel încât să punem uni toți canadienii în jurul valorii libertății”, se precizează în comunicat.

Reprezentanții mișcării ”Freedom Convoy 2022” arată că de mai bine de un an au fost impuse restricții draconice și neliberale asupra activităților din întreaga economie canadiană. Camionagiii canadieni cer guvernelor federale și provinciale să renunțe la pașapoartele de vaccinare și la programele de urmărire a contactelor, desființarea mandatelor de vaccinare Covid, respectarea drepturilor celor care nu vor să se vaccineze, încetarea retoricii dezbinatoare care îi atacă pe canadienii care nu sunt de acord cu mandatele guvernamentale și încetarea măsurilor coercitive împotriva celor care nu sunt de acord cu retorica oficială.

”Enough is enough”

În milioanele de mesaje de susținere, canadienii, dar și oameni din toate colțurile lumii, au scris că s-au săturat ca guvernele să-i facă să se urască unii pe alții, în timp ce au eșuat în a acționa în interesul populației. Totodată, aceștia spun că s-au săturat de restricțiile care nu au niciun fundament științific și de faptul că nu le este permis să pună întrebări. Mesaje de susținere au venit din toată lumea, de la SUA, Belgia, Austria, Portugalia, Franța, Elveția, Italia, Slovacia, România, Anglia, Polonia, Suedia, până la îndepărtata și asuprita Australie, toate susținând, la unison, stoparea tiraniei.

A apărut Național – Italia, ziarul românilor din Italia. Se găsește la toate chioșcurile de ziare, în aeroporturi și în curând în rețeaua magazinelor românești din Peninsulă.

Accesați www.nationalro.it sau https://www.facebook.com/nationalitalia și veți fi la curent cu toate informațiile de ultimă oră despre comunitatea românească din Italia

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.