Farsa Covid

Care este rostul anchetei Covid-19? Se știe ce părți ale răspunsului guvernelor la pandemie nu au funcționat. Este o farsă – un spectacol de circ.

Lockdown a fost o măsură profund perturbatoare, cu ramificații uriașe pentru sănătate, societate și  economie. O lume izolată, cu botnița pe gură.La acea vreme, teoria închiderii era nouă și nedovedită: nu existau date despre ea. Acum există.

Nimeni nu își asumă responsabilitatea pentru greșeli. Închiderea și alte intervenții erau necesare? Efectele secundare au fost dezastruoase. Ce se întâmplă cu măștile? Companiile Big Pharma s-au îmbogățit într-un  mod nerușinat. Lăudatele vaccinuri sunt acum expirate pe scară largă.

Asta e „pregătirea pentru viitoare pandemie”? Puțini certifică venirea unei noi pandemii. Virusul Covid a luat o pauză. Sau poate că s-a topit ca omul de zăpadă la razele soarelui.

Anii de coșmar ai pandemiei au însemnat o restrângere a drepturilor omului, reacții guvernamentale dure și speculă. Nimeni nu mai învie milioanele de morți sau victimele colaterale – suferinzi de boli diferite cărora li s-a interzis să intre în “spitalelele covid”.

Ce a însemnat nebunia asta? Pandemia a dovedit că lumea nu a fost pregătită și nu a înțeles să ia decizii medicale și politice eficiente pe măsura crizei.

Policienii au acționat mai ceva ca într-un război biologic. Medicii, copleșiți și înjurați, au capotat. În nicio perioadă istorică nu s-a înregistrat o ruptură atât de mare între societate și strategiile de sănătate publică.

Ce să dezvăluie o anchetă privind pandemia? Că a fost nevoie de o pandemie pentru testarea unor vaccinuri și medicamente care au funcționat mai degrabă pe principiul experimentelor pe cobai?

Acest program fără precedent nu a avut obiective clare bazate pe dovezi. Alte milioane de  oameni au fost forțați să se izoleze inutil. Măștile obligatorii s-au vândut inițial la prețuri de contrabandă, iar multe firme și comercianți au făcut averi peste noapte. Nu sunt identificați nici acum.

De asemenea, pandemia a arătat lipsa de acuratețe a modelelor epidemiologice și marje de erori incredibile.

Dar, pe lângă suferință, blocaje și decese, mentalitatea oamenilor s-a schimbat în ceva periculos: o lipsă de încredere cruntă în sistemul medical și revoltă justificată împotriva guvernelor. Această mentalitate colectivă funcționează și în prezent, era inevitabilă.

În cele din urmă, deslușirea pandemiei nu mai servește nimănui. Poate ca aducere aminte a unei farse sinistre.

author avatar
Radu Jacotă
1.307 afisari

5 COMENTARII

  1. Ce vigilenti si obedienti erau militienii nostri, cum prindeau o baba cu paine cumparata in afara „orarului pentru batrani”, cum pac ii ardea o amenda cat 7 pensii ale babei. N-aveai hartia (absolut inutila) completata pe „propria raspundere”, pac amenda fara discutii, ca puneai omenirea in pericol. Astazi nemernicii se plang ca au salarii cica mici. Jeguri de oameni. Si ei si politicienii care le-au dat ordin. Plus „eroii in alb” care castigau poale de bani si bagau frica in popor cu raportari false. Toti mortii erau doar de la guvid, nimeni nu mai murea de altceva.

  2. Medicii nu au capotat ci s-au lăsat cumpărați, corecție.
    „deslușirea pandemiei nu mai servește nimănui.” FALS!!! Ba va servi dar sunt interese uriașe ca să nu se facă. Să nu se deslușeasc nimic!
    „pandemia a arătat lipsa de acuratețe a modelelor epidemiologice și marje de erori incredibile.” Iarăși fals. S-au folosit modele greșite! S-au falsificat date sau au fost ascunse date. În statistică dacă introduci gunoaie, rezultă gunoaie. Faimosul „G.I.G.A.” de pe vremurile cînd începea să se dezvolte informatica: „Garbage in, garbage out” = G.I.G.A.
    Periculozitatea unde este? Ce este periculos în a nu avea încredere în „eroii” cu halate albe care te-au mințit sau în pulticieni și guverne. Noi, ca români, oricum nu aveam încredere în cei din conducere dar buba e la occidentali, că ăia au crezut mereu în cei de la conducere. Ghinion pentru ei.

  3. Problema este ca mergem inainte inapoi in comunism, sau fascism, cum vrei sa ii spui. Si nu de cand cu pandemia. UE prin structura ei prin felul in care se iau deciziile nu este o institutie democrata. Nu a fost niciodata, asta a fost planul de la inceput. Un politician polonez spunea recent ca UE se indreapta spre o noua forma de comunism prin schimbarile care le fac, si ca au voturile necesare cel putin pentru faza urmatoare. Cu fiecare pas inainte e tot mai greu sa te intorci inapoi

  4. Cica nimeni nu-si asuma responsabilitatea pt. greseli adica inchiderile ,lockdown.Pai n-or fi prosti! Asta ar fi puscarie curata pt. politicienii resp.! Iar in final mesajul real pt. care a fost scris acest art.: In cele din urma ,,deslusirea” pandemiei nu mai serveste nimanui! Ba daaa serveste! La tragerea la raspundere leala a celor ce au comis abuzuri impotriva legilor Constitutiei Romaniei si asupra popoarelor unde abuzurile au avut loc! O incercare de ducere in derizoriu a politicienilor ce au falimentat 40.000 de firme romanesti in pandemie si dupa, si au inchis oamenii in case ,i-au imbotnitzat etc. NU SCRIE IN NICI O LEGE CA CEI CE INCALCA LEGILE SI CONSTITUTIA ROMANIEI AU IMUNITATE! lA PUSCARIE CU ABUZATORII!Condamnare cu ,,EXE” cum le placea lor sa urle! Sa nu mai zic ca ar fi bn sa li se confiste si averile facut in plandemie miliarde de $ !Vedetz cheliosu de arahat, etc.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri