AcasăCORONAVIRUSExpoziția universală din Dubai, clădită pe morți de Covid-19

Expoziția universală din Dubai, clădită pe morți de Covid-19

Trei muncitori au murit din cauza pandemiei Covid-19, în timpul construcției sitului Expo-2020 Dubai, ridicând numărul total de decese, inclusiv accidente la locul de muncă, la șase, a declarat o purtătoare de cuvânt, duminică, 3 octombrie, a treia zi a evenimentului internațional.

ONG-urile critică în mod regulat condițiile de muncă ale lucrătorilor străini din Golf, în special în Dubai, care a construit un sit faraonic pentru Expo-2020, o premieră în Orientul Mijlociu.

„Din păcate, am avut trei decese în rândul muncitorilor din cauza Covid-19”, a anunțat Sconaid McGeachin, ca răspuns la o întrebare din timpul unui briefing de presă zilnic.

Statistici opace

Purtătorul de cuvânt nu a dezvăluit numărul de noi infecții cu coronavirus în rândul lucrătorilor. „Aceste informații sunt listate de autoritățile sanitare din Dubai”, a explicat ea.

Sâmbătă, organizatorii au emis un comunicat prin care au anunțat că trei muncitori au murit în accidente de muncă în timpul construcției amplasamentului. „Am încheiat peste 247 de milioane de ore de muncă din septembrie 2015. Au existat trei decese la fața locului din cauza accidentelor de muncă. Au fost, de asemenea, 72 de răniri grave”, a precizat Sconaid McGeachin , duminică.

Ea a asigurat că aceste cifre sunt mai mici decât rata de frecvență a accidentelor de muncă din Marea Britanie.

„Nu am fost niciodată complezenți când vine vorba de bunăstarea lucrătorilor, este o problemă pe care o luăm extrem de în serios ”, a continuat McGeachin.

Nici organizatorii, nici autoritățile nu au dat anterior cifre cu privire la decesele lucrătorilor care au construit situl Expo.

Criticii afirmă că autoritățile din Dubai ascund cifre mai mari în legătută cu decesele sau accidentele.

Apel la boicot de la Parlamentul European

Economia acestui bogat emirat din Golf se bazează, printre altele, pe forța de muncă low-cost, care provine de regulă din Pakistan, Nepal, Sri Lanka și India. Muncitorii sunt găzduiți în mare parte în niște tabere, scrie Le Monde.

Organizarea Expoziției Mondiale în această țară din Golf criticată pentru încălcările drepturilor omului nu este pe placul tuturor. Parlamentul European a cerut statelor membre să o boicoteze, într-o rezoluție.

Într-un comunicat, ONG-ul Human Rights Watch a denunțat, vineri, „ o imagine de inaugurare în contradicție cu eforturile guvernului emiratului de a împiedica examinarea încălcărilor sale sistemice și endemice ale drepturilor omului”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
394 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger