AcasăCORONAVIRUSDupă mai bine de un an, anunță și OMS că merge la...

După mai bine de un an, anunță și OMS că merge la Wuhan să caute originea noului coronavirus!

OMSExperții OMS iau la puricat Wuhanul. Se caută originea Covidului

A trecut mai bine de un an de la apariția primului caz de COVID-19. Chinezii au încercat în mai multe rânduri să acrediteze ideea conform căreia nu Wuhan a fost locul din care a început răspândirea temutului virus Sars-Cov-2.

Până în prezent, pandemia de Covid-19 a luat aproape 2 milioane de vieți, bilanțul persoanelor infectate ridicându-se la peste 85 de milioane.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat încă de anul trecut că va ancheta originea pandemiei. Prin urmare, la sfârșitul lunii ianuarie va trimite zece experți în China, la mai bine de un an de la apariția noului coronavirus.

Misiunea OMS este formată din zece oameni de știință (Danemarca, Regatul Unit, Olanda, Australia, Rusia, Vietnam, Germania, Statele Unite, Qatar și Japonia) recunoscuți în diferitele lor domenii de expertiză și are ca misiune să ne întoarcem la originile virusului și să știm cum a fost transmis omului.

OMS a anunțat această misiune internațională în China, fără a oferi totuși mai multe detalii cu privire la locurile pe care le vor vizita sau la data sosirii lor.

Experții OMS vor avea la dispoziţie trei până la patru săptămâni pentru anchetă.

Teama că Beijingul va încerca să obstrucționeze ancheta

Cercetătorii au afirmat că noul coronavirus provine probabil din natură, de la lilieci sau alte animale, poate trecând și printr-o gazdă intermediară înainte de a infecta omul. Dar animalul intermediar care a permis contaminarea umană este necunoscut.

Vizita echipei OMS reprezintă un subiect delicat pentru regimul chinez, dornic să evite orice responsabilitate privind pandemia de coronavirus.

Publicația americană The Washington Post notează că „nu putem descoperi originea pandemiei dacă poliția gândirii din China continuă să-i supervizeze pe cercetători”.

Oficiali chinezi au început deja să vehiculeze o poveste cum că virusul ar fi apărut cumva dincolo de granițele Chinei și ar fi sosit în țară cu un import de fructe de mare.

O investigație realizată de Associated Press (AP), publicată pe 30 decembrie, conchide convingător că Beijingul a decis să impună un control politic strict asupra cercetărilor privind originea virusului.

author avatar
Andreea Vlad
223 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger