AcasăCORONAVIRUSExperții OMS au ieșit din carantină. Începe, în sfârșit, ancheta pe teren...

Experții OMS au ieșit din carantină. Începe, în sfârșit, ancheta pe teren în Wuhan!

OMSExperții OMS au ieșit din carantină. Începe, în sfârșit, ancheta pe teren în Wuhan!

După două săptămâni în care au stat închiși în camerele de hotel, respectând protocoalele anti-Covid din China, experții Organizației Mondiale a Sănătății se duc pe teren pentru a descoperi originile pandemiei de coronavirus.

Prima vizită pe care au făcut-o, după ce au ieșit din carantină, a fost la spitalul Jinyintan din Wuhan. Este prima unitate care a primit bolnavi de coronavirus la începutul pandemiei. Experții OMS s-au aflat sub o escortă serioasă, scrie presa internațională.

Ei îşi continuă sâmbătă, la Wuhan, ancheta pe teren asupra originii coronavirusului, care urmează să îi conducă la situri sensibile, notează AFP, potrivit Hotnews.

Calendarul exact al experţilor rămâne însă necunoscut

În pofida unui „program foarte încărcat” al echipei de experţi la Wuhan, Mike Ryan a fost vag în legătură cu programul lor.

Anchetatorii OMS vor merge și la celebrul Institut de virusologie din Wuhan, echipat cu laboratoare P3 și P4 de înaltă securitate și unde se efectuau studii asupra coronavirușilor.

Încă de la începutul pandemiei acest institut este obiectul a numeroase ipoteze, preluate de administrația fostului președinte american Donald Trump, potrivit cărora virusul ar fi putut scăpa din această clădire, scrie AP. O teorie care, până în prezent, nu se bazează pe nicio dovadă concretă.

Experții se vor deplasa de asemenea în piața Huanan, primul focar unde epidemia de Covid-19 s-a manifestat și unde erau vândute inclusiv animale sălbatice vii. Piața este închisă de un an.

China, acuzată că a întârziat să reacţioneze la primele cazuri de COVID-19, încearcă încă de anul trecut să concentreze atenţia presei asupra succesului său în limitarea pandemiei pe teritoriul său.

Potrivit cifrelor oficiale, doar două persoane au murit în Wuhan din cauza coronavirusului de la mijlocul lunii mai.

author avatar
Andreea Vlad