AcasăCORONAVIRUSExclusiv! Descoperire uriașă! Cine are imunitate în fața Covid?

Exclusiv! Descoperire uriașă! Cine are imunitate în fața Covid?

Cercetătorii de la prestigiosul Institut Karolinska din Suedia au descoperit un lucru senzațional, care dă o altă turnură pandemiei Covid. Asimptomaticii și cei cu forme ușoare de SARS-Cov-2 au căpătat, deja, imunitate celulară, considerată indestructibilă ani de zile. În schimb, cei cu forme grave au reacționat prin anticorpi, fapt care le conferă doar câteva luni de imunitate.

ProfdrVirgil Păunescu Suedezii vor avea în câteva luni 75 din populație imunizată

Raportul cercetătorilor de la Institutul Karolinska din Stockholm, Suedia, apărut în una dintre cele mai importante publicații medicale din lume, Cell Press, din SUA, răstoarnă tot ceea ce se știa despre infectările cu Covid și confirmă, încă o dată, că vaccinul românesc la care lucrează Institutul Oncogen din Timișoara și care activează imunitatea celulară în fața Covid, va fi cel mai eficient. ”Intrigați că, în urma unui studiu de seroprevalență, au depistat un procent foarte mic de persoane cu anticorpi, suedezii au demarat un studiu făcut pe eșantioane și au constatat că procentul de imunizare era, de fapt, de 25%. Trebuie precizat faptul că procentul de 25%, constatat încă din luna august, este foarte mare, iar asta înseamnă că, în câteva luni, vor ajunge la 75% și vor scăpa de virus. Din acești 25%, 5% aveau imunizare umorală, cu anticorpi, iar 20% aveau imunitate celulară. Mai mult, suedezii au observat în studiul lor că asimptomaticii și cei cu forme ușoare au răspuns cu imunitatea celulară, iar cei cu forme grave au răspuns cu anticorpi.

Totodată, aceștia au mai descoperit că acea concentrație de anticorpi scade foarte repede, din motive care nu sunt cunoscute, astfel încât, s-a și anunțat printre producătorii de vaccinuri pe bază de anticorpi că populația va trebui revaccinată după un an de zile. Organismul uman are două moduri de a răspunde în fața unui virus. Prin imunitatea umorală, limfocitele B, care produc anticorpi, și care sunt foarte buni în 99% din vaccinuri, și imunitatea celulară, limfocitele T, care este bună în cancer, dar și în cazul unor viruși. Limfocitul T controlează toate celulele organismului și dacă depistează că într-o celulă apare o sinteză proteică anormală, care poate fi de la un cancer sau de la un virus, distruge acea celulă, ca să nu se împrăștie virusul sau ca să nu se împrăștie cancerul”, ne-a declarat prof.dr.Virgil Păunescu, directorul Institutului Oncogen din Timișoara.

Selecție naturală?

Prof.dr.Păunescu ne spune că pacienții cu cancer care dezvoltă imunitate cu anticorpi mor foarte repede, pentru că anticorpii naturali nu sunt eficienți în cancer, în schimb, cei care dezvoltă imunitate celulară se vindecă. ”Oamenii și toate mamiferele, în funcție de unde au trăit de-a lungul generațiilor, s-au selectat și ele știu că la bacterii și la viruși cea mai bună apărare este cu anticorpi. Dar pentru câțiva viruși, cum este și cazul TBC, nu este bună imunitatea cu anticorpi, este bună imunitatea celulară. Pacienții care acum 100 de ani făceau TBC și dezvoltau imunitate umorală mureau, iar cei care dezvoltau imunitate celulară se vindecau. Aici a intervenit selecția naturală, în care cei care nu sunt adaptați trebuie să dispară și să dispară și zestrea genetică defectă. Faptul că marea majoritate a celor infectați cu Covid se vindecă înseamnă că organismul reacționează corect și răspunde cu imunitatea celulară. Este vorba despre aceeași imunitate celulară pe care vrem să o obținem și noi prin vaccinul la care lucrăm”, ne-a mai precizat prof.dr.Virgil Păunescu.

BCG-ul, anti-Covid?

Anglia a început deja un studiu clinic cu vaccinul BCG împotriva SARS-Cov-2, după ce s-a constatat în lumea medicală că cei care s-au vaccinat au dezvoltat forme ușoare sau asimptomatice de Covid, ne spune prof.dr. Virgil Păunescu. ”Faptul că BCG-ul nu stimulează decât imunitatea celulară este încă o confirmare a faptului că imunitatea celulară ne apără de SARS-Cov-2. Încercarea lor cu BCG este un fel de imunostimulare nespecifică, în timp ce vaccinul nostru anti-Covid este o imunostimulare extrem de precisă și de țintită. Iar studiul din Anglia cu BCG nu face decât să ne dea încă un motiv să credem că noi suntem pe calea cea bună. BCG-ul este folosit de 50 de ani ca adjuvant în tot felul de cancere, pentru că s-a concluzionat că stimulează imunitatea celulară”, a mai afirmat prof.dr.Virgil Păunescu, directorul Institutului Oncogen din Timișoara.

Mortalitatea nu este chiar atât de mare

Competiția pentru producerea vaccinului anti-Covid s-a transformat într-o demonstrație de putere a statelor, ne spune prof.dr. Virgil Păunescu, ”Vaccinurile sunt lucruri periculoase. Au făcut foarte, foarte mult bine, și noi astăzi suntem câți suntem pentru că asta este cea mai mare realizare a medicinei în ultimii zece mii de ani, dar ele, ca atare, trebuie extrem de bine controlate. Dezvoltarea ultimului vaccin antipneumococic a durat 10 ani. Și a durat pentru că erau și probleme tehnice în dezvoltarea lui, dar și pentru că au vrut să se asigure asupra efectelor secundare a la long, pentru că poți să faci vaccinul și să te simți bine o lună, două, un an și după aia să te îmbolnăvești. Eu credeam la început că toată această cursă pentru obținerea vaccinului împotriva Covid va fi o colaborare, în care toți cei care lucram la vaccinuri o să ținem legătura între noi, o să colaborăm și o să ne spunem punctul de vedere, Dar s-a declanșat o competiție care nu are legătură cu sănătatea populației, pentru că adevărul este că mortalitatea nu este chiar foarte mare, mai mulți mor de foame în lume decât de Covid. După care am observat că această competiție s-a transformat într-o demonstrație de putere a statelor. Și nu este bine, pentru că pandemia asta, deși nu este chiar atât de gravă, a reușit totuși să blocheze economiile planetei”, a mai afirmat prof.dr.Virgil Păunescu, directorul Institutului Oncogen din Timișoara.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
108.812 afisari

1 COMENTARIU

  1. e f clar ca nu exista cooperare ci doar un interes financiar si primul calificat este bill gates care a guitat primul ca detine cheia !!!!!!!!ala e virusolog si altii sa vand vaccinuri ???nom e doar miza si distrugerea economiilor mondialle.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger