AcasăCORONAVIRUSEuropa, vaccinată cu Sputnik V? Franța l-ar vrea

Europa, vaccinată cu Sputnik V? Franța l-ar vrea

Ministrul de externe francez Jean-Yves Le Drian a dat asigurări că în ţara sa nu vor exista niciun fel de blocaje împotriva vaccinului rus Sputnik V, cu condiţia ca acesta să obţină autorizaţie din partea autorităţilor sanitare. Se pune întrebarea dacă SputnikV ar fi soluția pentru lipsa vaccinurilor  și întârzierilor de livrare din Europa.

”Dacă Sputnik este validat, omologat de Agenţia Europeană pentru Medicamente(EMA) şi, în Franţa, de Înalta Autoritate Sanitară, nu va exista niciun blocaj în privinţa distribuirii lui, dacă vaccinul corespunde normelor ştiinţifice şi exigenţelor de rezistenţă şi control care sunt impuse în Europa. Vaccinurile nu au naţionalitate. Ceea ce contează este să avem un medicament care funcţionează”, a declarat Le Drian la postul Europe 1. Mai rezervat, Emmanuel Macron, a subliniat că vaccinul rus nu va putea fi distribuit câtă vreme producătorul nu face o solicitare de autorizare în Uniunea Europeană. ”Din momentul în care o prezintă, în cel mai scurt timp autorităţile europene şi autorităţile noastre naţionale vor examina vaccinul din punct de vedere ştiinţific, în mod independent şi, în funcţie de rezultate şi de teste, îl vor omologa sau nu”. Potrivit concluziilor unui studiu publicat marţi în revista ştiinţifică The Lancet, Sputnik V este eficitent ]n proporție de 91,6% împotriva formelor simptomatice Covid-19.  Dacă Europei îi lipsesc doze de alte vaccinuri deja aprobate, Sputnik V încă nu a are undă verde de la  EMA, iar rușii nu au trimis acest dosar, contrar celor susținute de Moscova. O ședință a avut loc în urmă cu două săptămâni, dar experții europeni nu au primit niciun fel de date pentru a le examina. Comisia Europeană nu are niciun contact cu Rusia, niciun contract european în curs de desfășurare.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
312 afisari

2 COMENTARII

  1. Franta e teribil de puturoasa asteapta totul mura in gura. Ei
    au pe celebrul Louis Pasteur savant om de stiinta si microbiolog francez ce a descoperit stafilococul si a facut primul vacin de holera din lume.
    Macar daca sunt zgarciti puteu ca au laboratoare, sa preia pentru Europa o parte din productia Pfizer din Sua ca nu mai ostenesc cu munca la cerinta de min 4 mld de doze anu asta. Abia au atins suta de mil….

  2. De 40x mai mult e luna lu Februar..
    Si nu avem in Euro oameni pe deplin inunizati.
    Asta cu sept. – oct. , basme cu feti pletosi nepaduchiosi si zane bune virgine si cuminti.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger