AcasăCORONAVIRUSEuropa, singurul continent în care pandemia își face de cap

Europa, singurul continent în care pandemia își face de cap

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că s-a înregistrat o creștere cu 7% a noilor cazuri de coronavirus în Europa în ultimele zile, singura regiune din lume în care infecțiile  au crescut.

În evaluarea săptămânală a pandemiei, agenția ONU pentru sănătate a precizat că au existat aproximativ 2,7 milioane de cazuri noi Covid-19 și peste 46.000 de decese săptămâna trecută.

Marea Britanie, Rusia și Turcia au raportat cele mai multe cazuri.

Cea mai mare scădere a fost observată în Africa și zona  Pacificul de Vest, unde infecțiile au coborât cu aproximativ 18%, respectiv 16%.

Numărul deceselor din Africa a scăzut, de asemenea, cu aproximativ un sfert, în ciuda penuriei uriașe de vaccinuri pe continent. Alte regiuni, inclusiv America și Orientul Mijlociu, au raportat un număr similar cu săptămâna precedentă.

Dar pentru a treia săptămână consecutivă, cazurile de coronavirus au crescut în Europa, cu aproximativ 1,3 milioane. Peste jumătate din țările din regiune au raportat o creștere a numărului lor.

Rusia a doborât în mod repetat noi recorduri zilinice pentru cazurile covid, iar numărul de infecții din Marea Britanie a crescut la niveluri nevăzute de la jumătatea lunii iulie, notează AP.

Deși șeful Serviciului Național de Sănătate al Marii Britanii a cerut guvernului să introducă protocoale sanitare mai stricte, inclusiv  vaccinarea mai rapidă a copiilor, guvernul nu au reacționat până acum.

În Rusia, autoritățile  s-au străduit să vaccineze populația, însă doar 32% dintre oameni au fost imunizați, în ciuda disponibilității vaccinului Sputnik V. Țara are de departe cel mai mare număr de decese din Europa, peste 225.000.

author avatar
Radu Jacotă
585 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger