AcasăCORONAVIRUSEșec lamentabil al vaccinării. Nicio țară din Europa nu se mai află...

Eșec lamentabil al vaccinării. Nicio țară din Europa nu se mai află în zona verde

Vaccinarea anti-Covid, un fiasco total

Europa megavaccinată se confruntă, aproape integral, cu o creștere majoră a cazurilor Covid, astfel că nicio țară nu se mai află în zona verde. Fenomenul a creat deja haos la nivelul autorităților europene, care încearcă să forțeze doza a treia și vaccinarea obligatorie, deși se arată tot mai clar eșecul vaccinurilor existente în acest moment pe piață. 

Aproape toate țările europene au intrat în zona roșie, cu o explozie a numărului de cazuri, care continuă să crească. Dintre cele 7 țări aflate în zona galbenă, doar România și Republica Moldova sunt candidate eligibile pentru a intra în zona verde de săptămâna viitoare, celelalte state având un trend ascendent. Ce spune acest lucru despre eficiența vaccinurilor?

Exact ce se vede. Că vaccinurile nu opresc pandemia în niciun fel. Placa pusă cu forme ușoare de Covid pentru vaccinați nu mai are nici ea prea multă valoare, având în vedere că un procent important din cei vaccinați ajung în ATI și la morgă. În acest context, insistența autorităților europene de a merge înainte cu vaccinarea, propunându-se în mod abominabil vaccinarea obligatorie, pare mai mult decât suspectă. Pentru că deja a devenit clar pentru tot mai multă lume că atâta timp cât nu apar vaccinurile care stimulează imunitatea celulară, la care lucrează, fără sprijin, şi cercetătorii români, pe lângă cei germani și britanici, o imunitate pe termen de cel puțin 10 ani, și atâta timp cât nu se pune accent pe producția tratamentelor eficiente care au fost descoperite, nimic nu se va schimba. Măsurile nonfarmaceutice, de genul lockdown, carantină și restricții, nu ajută pe nimeni și nu rezolvă nimic. Odată ieșiți din izolare, oamenii, vaccinați sau nevaccinați, se întâlnesc cu virusul și se infectează.

Omicron, scos vinovatul de serviciu

Pentru a acoperi ineficiența vaccinurilor, propaganda mondială și-a fixat ținta pe amărâtul ăla de Omicron, o variantă anemică a virusului, care se transmite repede, dar fără să lase urme, cum s-ar spune. Până acum nu există o poziție oficială referitoare la eficiența vaccinului împotriva Omicron, autoritățile fiind conștiente că ar pune în pericol marea campanie de vaccinare. Cert este că ECDC a avertizat că varianta Omicron va pune stăpânire pe Europa în următoarele luni, acest lucru însemnând că Delta va deveni, în scurt timp, istorie. Cum acționează Omicron-ul? Răspunsul a venit de la cercetătorii sud-africani, unde se presupune că s-ar fi născut ultima variantă Covid, care au spus că formele sunt asimptomatice sau, în cel mai rău caz, ușoare. O afirmație care a fost acoperită repede și zgomotos de păreri ale specialiștilor europeni și nu numai de gen ”nu se știe”, ”să vedem, să studiem, să observăm”. Sincronizarea nu a fost însă bună, pentru că Omicronul a fost scos după ce în Europa Delta făcuse deja ravagii.

Certificatul verde, inutil

Atâta timp cât vaccinații și nevaccinații transmit boala, lăsând la o parte teoria cu unii mai mult și alții mai puțin, care nu are nicio susținere științifică, certificatul verde este un nonsens total. Și, așa cum s-a tot spus, nu numai că nu împiedică transmiterea virusului, ci îl ajută să se propage, în condițiile în care vaccinații împrăștie, fără restricții, Covidul. Cum ieșim din acest cerc nebunesc? Testare la simptome, izolare și tratament de urgență. Atât de simplu! În România, o surpriză de proporții a venit chiar din partea reprezentantului OMS-ului, Alexandru Rafila, care, cel puțin în declarații, pare să intre în logica lucrurilor. Rămâne însă de văzut ce se va întâmpla, mai ales că semnalele din Vest arată că decidenții de acolo și-au pierdut, cu totul, simțul rațiunii.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.