AcasăCORONAVIRUSEscrocherii cu teste false pentru coronavirus. Cu cât se vinde pe Facebook...

Escrocherii cu teste false pentru coronavirus. Cu cât se vinde pe Facebook un certificat cu rezultate negative

teste covidEscrocherii cu teste false pentru coronavirus. Cu cât se vinde pe Facebook un certificat cu rezultate negative

A fost aglomerație mare în această perioadă în vămi. Au fost mulți români care, după ce au petrecut sărbătorile în țară, s-au întors la muncă în străinătate. Alții conaționali au preferat să revină în România după ce va fi trecut toată această nebunie. 

Din cauza situației epidemiologice, cei care vin în România din statele aflate pe lista cu risc epidemiologic și vor să intre în țară trebuie să prezinte un test covid negativ la graniță.

În urma controalelor, polițiști au descoperit mai multe teste falsificate.

În urmă cu o săptămână și jumătate, doi bulgari au fost prinși când încercau să intre în România cu certificate medicale false.

Cei care vin din Marea Britanie, acolo unde a fost depistată noua tulpină de coronavirus, trebuie să suporte condiții mai aspre. Astfel, toți cetățenii trebuie să prezinte un test anti-COVID negativ la intrarea în România.

Pe grupurile de români care trăiesc în Regatul Unit au apărut deja anunțuri ale unor persoane care „emit” certificate cu rezultate negative ale testelor anti-COVID. Un astfel de certificat costă în jur de 50 de euro, potrivit Digi 24.

Ca să câștige timp și să fie sigure că intră în România, anumite persoane recurg la anunțurile de pe internet.

author avatar
Andreea Vlad