AcasăCORONAVIRUSEpuizați de pandemie, nemții au găsit tărâmul libertății

Epuizați de pandemie, nemții au găsit tărâmul libertății

Insulele Baleare.Tanya Büscher s-a simțit „puțin” vinovată atunci când și-a rezervat biletul la Mallorca. Dar în fața Mediteranei turcoaz, remușcările ei s-au risipit : „nu știm ce ne rezervă viitorul, s-ar putea închide granițele”, spune această turistă din Germania.

Tourists walk out of the Son Sant Joan airport upon their arrival in Palma de Mallorca on March 26 2021 The Spanish island of Mallorca is bracing for an Easter influx of sun starved German tourists as demand for Mediterranean holidays soared despite virus curbs and warnings from Berlin against foreign travelImage 601522599 License Rights managed Restrictions Model Release no

Femeia în vârstă de 32 de ani a fugit din Dortmund către cea mai mare insulă din arhipelagul balear spaniol, chiar dacă cancelarul Angela Merkel le-a recomandat compatrioților  să evite călătoriile, după ce a renunțat in extremis la blocarea de Paște în fața creșterii contagiunilor Covid-19. Birgit Leeck, 53 de ani, a petrecut o săptămână pe nisipurile aurii ale „Playa de Palma”, o Mecca a turismului. “Am simțit libertate, fericire, soare – a fost grozav”, a declarat ea pentru AFP. La jumătatea lunii martie, rezervările au crescut când Berlinul a ridicat obligația de a efectua o carantină la întoarcerea din Baleare, din cauza ratei foarte mici de contagiune din această regiune extrem de populară printre germani. Operatorul turistic TUI a dublat imediat numărul zborurilor către Mallorca, în timp ce Lufthansa le-a triplat între Palma și Frankfurt. Această veste a fost întâmpinată cu o oarecare iritare de către spanioli, privați de Insulele Baleare din cauza interzicerii călătoriei intraregionale în timpul săbătorilor pascale pentru a încetini o revenire epidemică deja perceptibilă.

Turistii straini pot ajunge cu avionul, cu conditia sa prezinte un test PCR negativ. Germanii vor trebui să efectueze un alt test înainte de a se întoarce acasă. Saltul recent al rezervărilor este, de fapt, foarte departe de a satura capacitatea hotelieră enormă din Mallorca: doar 13% dintre hoteluri sunt deschise în prezent, potrivit federației hoteliere locale FEHM. Numărul zilnic de zboruri pe aeroportul din Palma s-a dublat cu siguranță în medie, începând cu 26 martie, comparativ cu săptămânile anterioare, dar rămâne cu 60 până la 80% mai mic decât traficul din 2019. La hotelul Acapulco Playa, pe faleză, 10% din camere sunt ocupate, comparativ cu 90% în mod normal la Paște, explică Fernando Gonzalez, director comercial al Gruphotel, unul dintre principalele lanțuri hoteliere din Baleare. Dar pentru Cristian Lafourcade, 49 de ani, chelner la barul Zur Krone, sosirea turiștilor germani este sinonimă cu o „ușurare totală” – ei sunt 95% din clientela sa.

author avatar
Bogdan Borcea
476 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger