AcasăCORONAVIRUSEmoţii pentru anti-vaccinişti. Salvarea lor anti-Covid, decisă la finele lunii

Emoţii pentru anti-vaccinişti. Salvarea lor anti-Covid, decisă la finele lunii

pastila pfizer Emoţii pentru anti-vaccinişti. Salvarea lor anti-Covid, decisă la finele lunii

Zeci de milioane de pastile anti-COVID urmează a fi produse în următoarele luni de către compania Pfizer și grupul farmaceutic american Merck. Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană va decide la sfârșitul acestei luni dacă va aproba sau nu pastila salvatoare pentru anti-vaccinişti.

EMA a oferit îndrumări statelor membre cu privire la modul de utilizare a ambelor pilule antivirale ca tratamente de urgență, în timp ce a efectuat actualizări continue pentru a ajuta statele membre să decidă cu privire la adoptarea rapidă a tratamentelor, înainte de aprobarea oficială de la nivelul UE.

Pastilele pot fi luate acasă

În timp ce vaccinurile sunt esențiale pentru combaterea pandemiei, autoritățile de reglementare iau în considerare și pilulele antivirale, care pot fi luate acasă, drept o nouă armă împotriva variantei Omicron.

Autoritățile de reglementare din SUA și Marea Britanie au dat undă verde ambelor medicamente pentru tratarea anumitor pacienți adulți cu risc ridicat.

EMA a transmis la 10 ianuarie că ar putea emite „în câteva săptămâni” o decizie privind aprobarea utilizării Paxlovid, acest tratament cu două medicamente combinate al Pfizer.

Pilula Merck, pentru formele ușoare și moderate de Covid

Pastila Pfizer va fi comercializată sub numele de Paxlovid. Conform reprezentanților companiei, noul medicament reduce riscul de spitalizare și deces cu 90% la persoanele cu risc crescut de a dezvolta o formă severă a bolii, atunci când este luată în primele zile de la apariţia simptomelor.

Pilula Merck va fi comercializată sub denumirea Molnupiravir. Pastila a redus spitalizările şi decesele cu aproximativ 30% într-un studiu clinic realizat pe voluntari din grupe de mare risc şi aflaţi în faze incipiente ale maladiei COVID-19. Molnupiravir trebuie să fie administrat în primele cinci zile după apariţia simptomelor.

author avatar
Andrei Ștefan