AcasăCORONAVIRUSEmiratele Arabe Unite. Închisoare pentru cei care batjocoresc măsurile anti-Covid-19

Emiratele Arabe Unite. Închisoare pentru cei care batjocoresc măsurile anti-Covid-19

Emiratele Arabe Unite. Închisoare pentru cei care batjocoresc măsurile anti-Covid-19

Autoritățile din Emiratele Arabe Unite au avertizat că persoanele care își bat joc de măsurile anti-Covid-19 riscă să fie pedepsite cu închisoarea, în urma apariției pe rețelele de socializare a unor fotografii și videoclipuri care incită în special la nerespectarea regulilor de precauție.

Utilizatorii rețelelor de socializare ar putea fi pedepsiți conform noilor legi care prevăd cel puțin doi ani de închisoare și o amendă de 200.000 de dirhami EAU, sau 47.000 de euro, pentru postarea de informații înșelătoare despre pandemie, potrivit parchetului federal.

Sub atacul Omicron

Emiratele au introdus măsuri pentru a face față valului vairantei extrem de contagioase Omicron care a ridicat numărul de cazuri zilnice de contaminare la niveluri nemaivăzute din martie.

Avertismentul din partea autorităților emirate vine în urma „circulării recente pe rețelele de socializare a fotografiilor și videoclipurilor (…) însoțite de comentarii și cântece care batjocoresc măsurile de precauție și cer ca acestea să fie ignorate”, se arată într-un comunicat al procurorului federal pentru situații de urgență, crize și dezastre

„Așadar, facem un apel către public să evite aceste comportamente, care sunt pedepsite de lege”, indică textul publicat luni, scrie AFP.

Testele anti-Covid-19 au fost din ce în ce mai solicitate în ultimele săptămâni în țară, unde mulți angajatori cer în mod regulat rezultate negative PCR, crescând presiunea asupra centrelor de testare. Locuitorii capitalei, Abu Dhabi, trebuie să facă un test PCR negativ la fiecare două săptămâni, iar testele sunt, de asemenea, necesare pentru a intra în administrația publică.

De asemenea, Emiratele Arabe Unite au interzis călătoriile în străinătate pentru cetățenii săi care nu au primit o doză de rapel a vaccinului anticovid. Țara găzduiește în prezent Dubai World Expo, care a atras peste 9 milioane de vizitatori de la lansarea sa în octombrie. Emiratele au înregistrat marți 2.511 contaminări cu Covid-19.

author avatar
Tudor Borcea
382 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger