AcasăCORONAVIRUSEMA, anunț oficial. Bărbații tineri se îmbolnăvesc după a doua doză cu...

EMA, anunț oficial. Bărbații tineri se îmbolnăvesc după a doua doză cu Pfizer și Moderna

Agenția Europeană a Medicamentului a concluzionat, în ultima ședință a Comitetului pentru evaluarea riscurilor în materie de farmacovigilență, că Pfizer și Moderna trebuie să-și actualizeze prospectele vaccinurilor anti-Covid. Studiile aprofundate au arătat că miocardita și pericardita se pot dezvolta în doar câteva zile după vaccinare, mai des după administrarea celei de-a doua doze de vaccin și în special la bărbații tineri.

Riscurile îmbolnăvirii de miocardită și pericardită după vaccinarea anti-Covid cu Pfizer și Moderna au fost reactualizate de către Agenția Europeană a Medicamentului, după ce s-a descoperit că cele mai multe victime apar după a doua doză și în rândul bărbaților tineri.

”Comitetul pentru evaluarea riscurilor în materie de farmacovigilență (Pharmacovigilance Risk Assessment Committee – PRAC) a evaluat date recente privind riscul cunoscut de apariție a miocarditei și pericarditei în urma vaccinării cu vaccinurile Covid-19 Pfizer și Moderna. Această evaluare a inclus două studii epidemiologice europene ample. Unul dintre acestea a fost efectuat folosind date provenite din sistemul național francez de sănătate (Epi-phare), iar celălalt s-a bazat pe datele provenite din registrul nordic de date”, se arată în comunicatul oficial al Agenției Europene a Medicamentului. Rezultatul evaluării celor două studii confirmă riscul apariției miocarditei și pericarditei, aceste informații fiind deja expuse în informațiile despre medicament pentru aceste două vaccinuri și oferă detalii suplimentare referitoare la cele două afecțiuni. Pe baza datelor evaluate, PRAC a stabilit faptul că riscul apariției celor două afecțiuni este în general „foarte rar”, însemnând că până la 1 din 10.000 de persoane vaccinate pot fi afectate. În plus, datele arată că riscul crescut de apariție a miocarditei după vaccinare este cel mai ridicat la bărbații tineri. Totodată, PRAC a recomandat actualizarea corespunzătoare a informațiilor despre medicament.

Bolile apar la 14 zile de la vaccinare

Miocardita și pericardita se pot dezvolta în doar câteva zile după vaccinare, îndeosebi în decurs de 14 zile, potrivit Agenției Europene a Medicamentului, care arată că au fost observate mai des după administrarea celei de-a doua doze de vaccin.

”Studiile franceze și nordice oferă estimări ale numărului de cazuri suplimentare cu privire la apariția miocarditei la bărbații tineri după administrarea celei de-a doua doze de vaccin, comparativ cu persoanele neexpuse de aceeași vârstă și sex. Pentru vaccinul Pfizer, studiul francez arată că, într-un interval de șapte zile după administrarea celei de-a doua doze, au existat aproximativ 0,26 cazuri suplimentare de apariție a miocarditei la bărbații cu vârste cuprinse între 12-29 de ani la o expunere de 10.000 persoane vaccinate, comparativ cu persoanele neexpuse. În studiul nordic, într-un interval de 28 de zile după administrarea celei de-a doua doze, au existat 0,57 cazuri suplimentare de apariție a miocarditei la bărbații cu vârste cuprinse între 16-24 de ani la o expunere de 10.000 persoane vaccinate, comparativ cu persoanele neexpuse. În cazul vaccinului Moderna, studiul francez a arătat că într-un interval de șapte zile după administrarea celei de-a doua doze, au existat aproximativ 1,3 cazuri suplimentare de apariție a miocarditei la bărbații cu vârste cuprinse între 12-29 de ani la o expunere de 10.000 persoane vaccinate, față de persoanele neexpuse. Studiul nordic arată că, într-un interval de 28 de zile după administrarea celei de-a doua doze de Moderna, au existat aproximativ 1,9 cazuri suplimentare de apariție a miocarditei la bărbații cu vârste cuprinse între 16-24 de ani la o expunere de 10.000 persoane vaccinate, față de persoanele neexpuse.

Moarte subită

Deși se poate vindeca în circa 3 săptămâni, miocardita poate crea și complicații, cum ar fi insuficiență cardiacă congestivă, tulburări de ritm, tulburări de conducere, cardiomiopatie dilatativă, moarte subită cardiacă (prin tahicardie ventriculară sau fibrilație ventriculară). Pacienții care au reușit să se vindece de miocardită trebuie să evite efortul fizic extrem în următoarele 6 luni.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
33.882 afisari

26 COMENTARII

 1. RaTu’ de la Latrina 3 ar fi fost platit cu 2.000.000 EUR pentru a face propaganda injectarii experimentale pe romani ! Sorin Rosca Stanescu dezvaluie mecanismele de finantare :

  „Ziaristul Sorin Roşca Stănescu (SRS) a prezentat cum un ONG condus de realizatorul Radu Tudor, a încasat mai mult de 2 milioane de euro pentru a promova vaccinarea, deși România are una dintre cele mai mici acoperiri vaccinale din Europa.

  ONG-ul condus de Radu Tudor are si un site care îi vânează pe cei care îl critică pe Raed Arafat
  Conform declarațiilor lui SRS, un contract în valoare de 11.671.000 de lei a fost atribuit în decembrie 2020 unui ONG condus de Radu Tudor, despre care s-a afirmat în numeroase rânduri că ar fi și un „acoperit” în presă.

  Asta si pentru ca, ONG-ul condus de Radu Tudor are si un contract de peste 2 milioane de euro cu statul român.

  Un contract care se derulează pe o perioadă de peste 2 ani și care se ocupa de strategia si managementul comunicarii pentru Secretariatul General al Guvernului.

  Potrivit celor prezentate de SRS sunt documentele oficiale care arată că această sumă de bani este destinată elaborării de către ONG-ul Eurocomunicare a strategiei de imagine a Guvernului. ONG-ul EUROCOMUNICARE este condus de jurnalistul Radu Tudor. Si tot acest ONG are si un site care îi vânează pe cei care încearcă să aducă critici la adresa lui Raed Arafat.”

 2. Si daca constient duce la boala asa de grava tinerii in special deci , nu sunt criminali buni de dus la nuremberg???

 3. atunci, de ce recomaNDATI ACESTE VACCINURI, DACA PREZINTA UN ASTFEL DE PERICOL. DA-LE DRACU TERMINATI CU ELE.

 4. Incã dinaintea pandemiei, un oarecare Dr. Fauci, finanta in mod generos cercetãrile labratorului de virologie din Wuhan, in special studiile despre SARS-COV2….
  Dupã ceva timp, din acelasi laborator „evadeazã” un virus care in scurt timp infecteazã toatã planeta…
  La aproximativ un an dupã pLandemie, se intâmplã „minunea” !!! Apare o injectie experimentalã, nocivã si mai ales ineficientã, dar fiind invelitã in prestigiosul nume de *VACCIN* = s-a vândut ca pâinea caldã!
  Cine promoveazã cel mai intens „vaccinarea” ? Ati ghicit: acelasi Dr. Fauci, care apropo, deja a incasat o primã 8.9 milioane de dolari de la Pfizer !
  Cine detine patentul pentru injectia experimentalã Pfizer ? …N-o sã ghiciti niciodatã 🙂 vã spun tot eu : ACELASI Dr. Fauci !
  Asta e doar vârful iceberg-ului, nu mai zic nimic despre ceilalti magnati implicati cum ar fi Bill and Melinda Gates Foundation (care printre altele au „vaccinat” milioane de africani cu un „vaccin” care i-a lãsat infertili, si asta fãrã stirea sau consimtãmântul lor), Organizatia Sãnãtãtii Mondiale (care „danseazã” dupã cum ii cântã Billy-Boy-Gates, si nu iese din cuvântul lui pentru a nu pierde binecuvântarea cu sume astronomice primite de la acesta sub formã de donatii) ETC…
  Nu stiu ce sã spun, dar uniti voi punctele si vedeti ce imagine apare 😛
  Mi se pare ridicol faptul cã unora li se pare suspect DOAR faptul cã in patentul injectiei Pfizer este cerutã secretizarea ingredientelor pentru o perioadã de 55 de ani (CE VOR SA ASCUNDA???)
  In fine … dacã incã mai ai dubii dacã sã te vaccinezi sau nu, insemnã cã meriti acea injectie, pentru cã a fost fãcutã ptr oameni ca tine (botanishti :P), in scopul de a controla (si in unele cazuri chiar de a ELIMINA) cea mai rãspânditã clasã socialã de pe planetã : PROSTIMEA

 5. Nu ar trebui sa fie verificate mai în detaliu aceste vaccinuri, sau noi suntem „” subiecții”””.???

  • Pai ..sunt in faza experimentală până în dec. 2023…. ,,Subiecții” suntem noi.Pe noi se studiază ….

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri