AcasăCORONAVIRUSElevii sunt în impas: Profesorii nu sunt de acord cu decizia Ministerului...

Elevii sunt în impas: Profesorii nu sunt de acord cu decizia Ministerului Educației de a-i supraveghea  în timpul testelor din salivă

testele covid

În timp ce Ministerul Educației a trecut peste opinia lor și a impus ca profesorii să îi supravegheze pe elevi de două ori pe săptămână în timpul efectuării testelor din salivă, cadrele didactice se declară complet împotrivă. Trei sferturi dintre profesori nu vor să facă acest lucru.

Sondaj făcut de Federaţia „Spiru Haret” relevă faptulo că peste 75% dintre repondenţi nu sunt de acord să supravegheze copiii în timp ce-şi administrează testele de salivă pentru depistarea COVID-19

Vorbim de o majoritate covârșitoare a profesorilor care se opun supravegherii copiilor în timpul testărilor din salivă.  Trei sferturi dintre angajaţii din învăţământ care au participat la un sondaj realizat de Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” au declarat că nu sunt de acord să supravegheze copiii în timp ce îşi administrează testele de salivă pentru depistarea COVID-19.

66% dintre profesori sunt vaccinați

Chestionarul realizat de Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” a fost completat în perioada 10-12 noiembrie,  în rândul angajaţilor din învăţământ pentru a vedea percepţia acestora privind vaccinarea, certificatul verde şi introducerea în unităţile de învăţământ a testelor non-invazive din salivă pentru depistarea COVID-19.

Din cei 23.795 de angajaţi din învăţământ care au răspuns la întrebări, 91,3 procente  sunt cadre didactice.

„Observăm că majoritatea persoanelor chestionate (66%) s-au vaccinat împotriva COVID-19. De asemenea, peste 26% dintre repondenţii care nu s-au vaccinat au în intenţie să facă acest lucru în perioada imediat următoare”, arată reprezentanţii sindicaliştilor.

Doar 30% dintre profesori sunt de acord cu certificatele verzi

Cu toate acestea, doar 30% dintre repondenți ar fi de acord ca obligativitatea certificatyului verde la locul de muncă să se aplice şi în unităţile de învăţământ.

„În urma răspunsurilor primite, observăm o reticienţă a cadrelor didactice în ceea ce priveşte supravegherea elevilor în timp ce-şi administrează testele rapide antigen din salivă pentru depistarea COVID-19. Peste 75% dintre repondenţi nu sunt de acord să supravegheze copiii în timp ce-şi administrează aceste teste”, subliniază reprezentanţii „Spiru Haret”.

Oficialii de la Ministerul Sănătății a finalizat procedura pentru folosirea în școli a testelor rapide antigenice pe bază de salivă, care vor fi realizate în fiecare luni și joi, la începutul orelor de curs, în sala de clasă.

La nivelul fiecărei unități de învățământ se va organiza procesul de testare. Testarea se va efectua în sala de clasă/grupă, de către cadrul medical/persoanele desemnate din cadrul unității de învățământ, la începutul orelor de program.

 

author avatar
Alina Costache
296 afisari

3 COMENTARII

  1. Nu isi facea nimeni iluzii ca profesorimea va opune rezistenta .De fapt toate dictaturile lumii cu ei si-au facut treaba.

  2. Țara cârcotașilor. Mai știu să facă ceva în afară de a se plânge? Asta dacă ne-am lua după sindicatu’ lui pește. Noroc că sondajele astea nu-s credibile nici măcar cât o ceapă degerată.

  3. Cred ca solutia este ejectarea tuturor probelor drept in ochii fascistului de Ciorogarla.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger