AcasăCORONAVIRUSElevii și profesorii din București, testați gratuit de Covid-19. Anunțul făcut de...

Elevii și profesorii din București, testați gratuit de Covid-19. Anunțul făcut de Firea

scoala

Mai sunt doar două săptămâni până când școlile își vor deschide din nou porțile, iar primarul Capitalei Gabriela Firea a făcut un anunț extrem de important. Elevii și profesorii din București vor fi testați gratuit pentru coronavirus!

Edilul a declarat, luni, că Primăria București a pregătit teste pentru cei 17.000 de angajaţi din învăţământul bucureştean, cadre didactice şi personalul auxiliar, dar și pentru 250.000 de elevi. Firea a precizat că testarea pentru Covid-19 se va efectua la cerere şi că ar trebui realizată în ultima săptămână de vacanţă, adică în perioada 7-13 septembrie.

Atenție! Vor fi testați cei care manifestă simptome specifice Covid-19, precum febră sau stare generală proastă, potrivit primarului Gabriela Firea.

„Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor, demarează cel mai amplu program de testare în mediul şcolar, unic până acum în ţară, care corespunde programelor similare din întreaga Europă, care au dat un succes foarte mare. Programe care acolo au fost susţinute de către factori guvernamentali, aici nepregătindu-se nimic din partea executivului, venim noi cu această propunere. (…) Toate cadrele didactice din Bucureşti, dacă doresc, nimeni nu este obligat, se pot testa gratuit. (…) Am pregătit teste pentru 17.000 de persoane, reprezentând personalul din unităţile de învăţământ, inclusiv personal auxiliar. Testare gratuită. Pentru a fi valabil testul, acesta trebuie realizat practic în ultima săptămână de vacanţă. Avem capacitate de testare de 5.000 de teste pe zi”, a declarat Gabriela Firea, în cadrul Comandamentului pentru redeschiderea şcolii, desfăşurat luni la sediul Primăriei Capitalei.

Primarul Capitalei le-a promis elevilor măști și tablete

„Am pregătit o capacitate extinsă de testare pentru cei 250.000 de elevi din Bucureşti – deci pentru toţi elevii – la cerere, nimeni nu este forţat, fiind o problemă personală, de sănătate. Nu este necesar ca înainte de şcoală să fie testaţi toţi cei 250.000 de elevi, dar în fiecare dimineaţă, la triajul care se efectuează, la intrare în grădiniţă, şcoală sau liceu – şi din 1 octombrie şi în facultate – dacă se observă mici semne de infecţie respiratorie (…) acele situaţii vor fi transmise imediat de către reprezentantul ASSMB la cabinetul de medicină şcolară şi imediat acel copil va fi trimis la testare”, a mai spus primarul general.

Gabriela Firea a mai spus că vor fi asigurate materialele de protecție necesare pentru personalul din învățământ, iar Municipalitatea va completa numărul de tablete, la școlile unde va fi nevoie, pentru ca toți elevii să poată participa la cursuri on-line.

author avatar
Andreea Vlad