AcasăCORONAVIRUSEfectul coronavirusului care îi îngrozește pe pacienții COVID-19! 1 din 4 bolnavi...

Efectul coronavirusului care îi îngrozește pe pacienții COVID-19! 1 din 4 bolnavi este afectat

Efectul coronavirusului care îi îngrozește pe pacienții COVID-19! 1 din 4 bolnavi este afectatEfectul coronavirusului care îi îngrozește pe pacienții COVID-19! 1 din 4 bolnavi este afectat

Un nou sondaj arată că unul din patru pacienți bolnavi de coronavirus suferă de căderea părului după ce contractează virusul SARS-CoV-2.

Unul dintre supraviețuitorii bolii, care a contractat virusul în martie, se teme că va rămâne fără păr și va fi nevoită să poarte perucă pentru tot restul vieții după ce jumătate din păr deja i-a căzut.

Grace Dudley, din Essex, Marea Britanie, a mărturisit că se trezea cu ghemotoace de păr pe pernă iar alți bolnavi au declarat în mediul online că și ei au suferit de o accentuată cădere a părului.

Efectul coronavirusului care îi îngrozește pe pacienți: „Este îngrijorător!”

În cadrul sondajului au participat 1.500 de persoane care au supraviețuit bolii COVID-19. Rezultatele sondajului realizat de Survivor Corp Facebook arată că 27% din respondenți suferă de căderea părului din diverse zone.

Unii au declarat că le-a căzut foarte mult păr de pe cap, alții de pe alte regiuni ale corpului, inclusiv sprâncenele.

Afecțiunea cunoscută sub numele de efluvium telogen (TE) se manifestă prin căderea temporară a părului. Medicii au explicat că acest lucru se întâmplă de obicei dacă un pacient a trecut recent printr-o situație stresantă, notează The Sun.

TE apare atunci când se modifică numărul foliculilor din scalp. De obicei afectează partea superioară a scalpului și, în cele mai multe cazuri, linia părului nu se va retrage în cazul persoanelor care suferă de această boală. Atunci când boala este mai severă, poate afecta sprâncenele și alte zone ale corpului.

Pacienții sunt adesea diagnosticați cu TE după o boală gravă, o scădere mare de greutate sau febră severă.

Unul din patru pacienții suferă de căderea părului

O femeie care s-a alăturat grupului de Facebook Survivor Corp a povestit că a pierdut cantități mari de păr și că acest lucru este „foarte îngrijorător”.

Dermatologul Shilpi Khetarpal a anunțat că supraviețuitorii COVID-19 raportează tot mai mult acest efect – căderea părului.

„Vedem pacienți care au avut COVID-19 acum două-trei luni și acum se confruntă cu căderea părului. Cred că momentul este într-adevăr crucial. De obicei, este o cădere temporară a părului din cauza unui șoc prin care a trecut organismul. Există mai multe declanșatoare comune, cum ar fi intervenția chirurgicală, traumatismele fizice sau psihologice majore, orice fel de infecție sau febră ridicată, pierderea extremă în greutate sau modificarea dietei. Schimbările hormonale, cum ar fi cele din post-partum și cele de la menopauză, pot declanșa căderea părului. De asemenea, mai există și alți factori medicali sau nutriționali care pot avea un astfel de efect”, a scris dermatologul Shilpi Khetarpal pe un blog.

De asemenea, specialistul a precizat că persoanele care suferă de acest lucru observă efectul la aproximativ două-trei luni de la evenimentul stresant prin care au trecut.

În cazul TE, scalpul ar trebui să arată normal, fără mâncărimi și roșeli, însă medicii îi îndeamnă pe cei care suferă de căderea părului și au simptomele menționate mai sus să meargă la un control la dermatolog întrucât s-ar putea confrunta cu o afecțiune a pielii.

„Evluviul telogen nu este un simptom al coronavirusului, ci mai degrabă o consecință a infectării”, a explicat doctorul Khetarpal.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
386 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger