AcasăCORONAVIRUSECDC a dat ordinul: se interzic sărbătorile în statele UE

ECDC a dat ordinul: se interzic sărbătorile în statele UE

Crăciunul și Anul Nou se petrec doar în propriile case

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) a cerut statelor din Uniunea Europeană să interzică întâlnirile persoanelor din familii diferite și din generații diferite pe perioada sărbătorilor de iarnă, în contextul creșterii infectărilor cu varianta Delta, dar și al presupusei amenințări Omicron. Totodată, instituția a solicitat aplicarea unor restricții mai dure și vaccinarea cu doza de rapel la 3 luni de la schema completă.

România, deși este în zona verde și cu o scădere continuă a numărului de cazuri, internări și decese, va trebui să impună din nou restricții în perioada sărbătorilor de iarnă. Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) a cerut în mod expres tuturor țărilor din UE să aplice astfel de măsuri, coroborate cu vaccinarea rapidă cu doza de rapel a celor care au împlinit trei luni de la schema completă. ECDC a transmis că sunt necesare acțiuni urgente și solide pentru a reduce transmiterea, pentru a atenua povara deja grea asupra sistemelor de sănătate și pentru a proteja pe cei mai vulnerabili în lunile următoare.

Acest lucru înseamnă reintroducerea și consolidarea rapidă a restricțiilor pentru a reduce transmiterea în curs de desfășurare a variantei Delta, pentru a încetini răspândirea Omicron și pentru a menține la un nivel gestionabil asistența medicală legată de Covid-19 și povara bolii. ”Aceste măsuri includ evitarea adunărilor publice sau private mari, încurajarea folosirii măștilor faciale, contactele reduse între grupuri de persoane în medii sociale sau de lucru, munca la distanță, extinderea testării și supravegherea epidemiologică atentă a contacților. Autoritățile ar trebui să ia în considerare recomandarea evitării întâlnirilor persoanelor din familii diferite și generații diferite în timpul sărbătorilor de iarnă, precum și recomandarea luării de precauții suplimentare în timpul călătoriilor. Deși proporția cazurilor cu Omicron rămâne scăzută, dacă resursele o permit, supravegherea epidemiologică a contacților ar trebui să fie prioritizată pentru cazurile probabile sau confirmate cu această variantă Covid, indiferent de statusul vaccinal, în timp util și cât mai complet posibil”, se precizează într-un comunicat al ECDC.

Crește mortalitatea în rândul vaccinaților

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor recunoaște însă că cele mai mari îngrijorări sunt legate de creșterea infectărilor cu Delta în rândul vaccinaților, înregistrându-se și creșteri ale deceselor.

”Situația epidemiologică de ansamblu din UE/SEE este caracterizată încă printr-o rată ridicată de notificare a cazurilor și o rată scăzută, dar în creștere lentă, a mortalității, determinată de transmiterea în curs a varianta Delta. Aceasta rămâne în prezent varianta cea mai răspândită”, susține ECDC. Pe de altă parte, instituția consideră că, pe baza predicțiilor realizate prin modelare și în funcție de avantajul de creștere și de nivelul de evaluare a răspunsului imun, este posibil ca Omicron să devină varianta dominantă în UE/SEE în primele două luni ale anului 2022.

În ce privește severitatea bolii cauzate de Omicron, care s-a dovedit extrem de scăzută până acum, ECDC crede că datele sunt în prezent prea limitate pentru a evalua acest lucru cu suficient nivel de încredere. ”Cu toate acestea, chiar dacă severitatea bolii cauzate de Omicron este egală sau mai mică decât severitatea Delta, transmisibilitatea crescută și creșterea exponențială a cazurilor vor depăși rapid orice beneficii ale unei severități potențial reduse. Prin urmare, se consideră foarte probabil ca Omicron să provoace spitalizări suplimentare și decese, pe lângă cele deja așteptate în previziunile anterioare care iau în considerare doar Delta”, mai arată ECDC.

Doza a 3-a, administrată de urgență

Deși admite că eficiența vaccinurilor în cazul Omicron este scăzută, ECDC cere administrarea rapelului pentru cei cu schema completă de vaccinare, în parte pentru Omicron, dar în principal pentru varianta Delta, care a început să facă ravagii printre vaccinați. Rapelul trebuie administrat tuturor celor care au trei luni de la vaccinarea cu schema completă. În contextul apariției Omicron, Israelul se pregătește să vaccineze populația și cu a patra doză, dând, astfel, tonul pentru viitoarele măsuri europene.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
7.627 afisari

24 COMENTARII

  1. Bla…bla…bla…si concluzia de final, doza a 3-a administrata de urgenta ! Au luat-o razna de tot : vaccin din 3 in 3 luni, cu eficienta aproape de zero, prelungirea din pix a valabilitatii dozelor cu 2-3 luni !?

    • Deci incep sa moara injectatii si ptr asta s-a inventat ”valul” 5. 50% dintre ei chiar merita sa dispara. Si-au pus vietile in pericol sa intre la mall si sa ne bage noua pe gat pasaportul verde covid.

  2. Si o sa mai fie interzis Pastele…apoi iar Craciunul…iar Pastele…pana ne vom dezumaniza, vom deveni antisociali….antifamilisti….anticristi….

    • Pina cind oamenii le vor sectiona, cu talent maxim, JUGULARELE (JUGULÁR, -Ă, jugulari, -e, adj. Care aparține gâtului, privitor la gât, din regiunea gâtului. ◊ Venă jugulară (și substantivat, f.) = venă a gâtului care colectează sângele din regiunea capului și a gâtului. – Din fr. jugulaire.) !!!

  3. Nu moare nimeni de covid,toti mor de cretinism si idiotenie.Cu totii suntem informati ca ne iau Craciunul si Pastele.Bine fac,noi ,ipocritii care scriem la ziar am facut ceva in afara de a ne vaicari precum tatele?

  4. Hitler chiar era sanatos la cap. Sa vedeti ce poze frumoase cu Craciunul din Germania lui Hitler se gasesc pe net. Este ireal fata de aceste timpuri satanizate. O Tannenbaum! Nu cred ca in Germania de atunci s-ar fi impus vaccinarea obligatorie daca ar fi fost ceva gen covid atunci. Au introdus ausweissul doar pentru ca era razboi ca sa aiba un control al deplasarilor persoanelor.

  5. Blestemat fie neamul, familia si osul oricui strica viata romanilor si ii asupreste. Sa putrezeasca de viu si leac sa nu gaseasca si sa il chinuie dracii pana isi da sufletul de sa stie toata tara de el ca e fiul satanei. Toti cei care vor certificat verde pentru popor sa le dea Mos Craciun certificat de deces casei si familiei aceluia. Amin si sa nu fie dezlegati nici morti! Cine s-a vandut satanei sa mearga in iad!

    • Cel mai bun comentariu!!! Trebuie blestemați si URATI ca daca multi le transmit blestemele o boala tot ii va lovi. Un cancer mititel dar rapid.
      Dar asta NU schimba statul acestei fituici de fi vocea guvernului, publicand ce I SE CERE. Pe alaturi isi mai spala si serviciile rufele murdare tot aici. Iese deci un ghiveci: fiecare tipa in limba lui, si asta e si scopul: circ la prostime. Refularea oamenilor prin scris, injurat, blestemat, dar sa NU puna mana pe furci si topoare! Pai daca aia care au facut revolutia franceza erau tot ca romanii…acum Franta avea rege si nu un pigmeu presedinte care sa conduca SI Romania asa, ca desert.

  6. Oameni buni totul trebuie sa aiba o limita! Astia chiar vor sa ne scoata in strada!Pana la urma AUR are dreptate.

  7. Bai, e cat se poate de clar ca astia vreau sa aduca gulagul digital la viata chiar mai rapid decat credeau chiar si ei ca se poate, e clar ca cineva anume, chiar diavolul ii impinge din spate sa faca aceste lucrari ale satanei !! Asta e, vi s-a spus de inca acum 2 ani ca tot ceea ce e scris in Cartea Apocalipsei se va adeveri, asa ca nu trebuie sa fie o supriza ceea ce fac nazistii astia imputiti in Occidentul ateu si decadent !! Asteptati-va la tot ceea ce e mai rau, numai cei puternici vor rezista tentatiilor satanei, restul toti vor ajunge in Iad, dar pana atunci vor cunoaste si cum e Iadul pe Pamant !! Nu te teme, turma mica, caci eu am biruit Moartea !!

  8. Nu cred că mai avem de ales !!!
    Trebuie să facem o răscoală și după aia o revoluție. Ce dracu cît mai mâncăm căcatul de la EU ? Și de la viermii cu cravată trădătorii neamului românesc?
    Eu îmi pregătesc furca cu lunetă

  9. Mafiotii penali cocotati la varful statului de ” drept ” mafiot UE, dau directivele. Iar cozile noastre de topor care stau capra cu capul plecat si coada saltata,tot niste penali cocotati la vartful statului de drept Mafiot Romania,executa intocmai si la timp. Iohanus,fa-te ca lucrezi nu mai picoti ! Guvernul meu ti-a crescut bugetul navetelor la ” casuta noastra ” si la ” traficul international ” cu 23,9%. Trai neneaca. S-o fi scumpit ora avionului de lux dela 11.000 dolari ora la cine mai stie cat.

  10. Hai sictir că berea-i scumpă!
    Satane ordinare, aveți boală pe oameni si pe Sărbătorile lor.
    Jigodii împuțite ce sunteți. HUO NAZIŞTILOR!
    REVOLUȚIE OAMENI BUNI, că altfel nu mai merge! Javrele vor să ne ia TOT.

  11. Doar idioții nu inteleg ca înțeparea si obligativitatea acestui ser, nu are nimic in comun cu aceasta boala. Boala este doar o sperietoare pentru a înțepa întreg globul, din motive încă neelucidate de majoritate

  12. Niste tampiti , cum sa interzici pe Mos Craciun ???? si pe vreamea cea trecuta se lua gatul de Ignat la porcul .Ia sa vedem au oua psd-eii sa voteze certificatul verde ?? nu de alta dar daca tot a distrus „dulapul „pnl-ul sa distrugem si psd-ul , nu ? hai sa ii vad ca voteaza ca o sa fie in locul porcului de Ignat in sondaje .Tot vad ca circula sondaje cu 40% psd-ii , nu mai tine baieti , sunt fumati , asta e asa sa taie si ei ciolanul ….

  13. Urecheatii pederasti de la Bruscseles ar trebui scuipati in bot cu tot cu sfaturile si directivele lor.Ghioceii nostri politicieni la fel, pentru ca sunt slugi ordinare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger