AcasăCORONAVIRUSE ESENȚIAL! Apelul unui medic specialist: ”Dacă se continuă așa, nu mai...

E ESENȚIAL! Apelul unui medic specialist: ”Dacă se continuă așa, nu mai terminăm cu această pandemie în veci!”

E ESENȚIAL! Apelul adresat de un medic specialist: ”Dacă se continuă așa, nu mai terminăm cu această pandemie în veci!” (foto: Simona Carniciu/Facebook)

Pe fondul situației generate de noul coronavirus în România, dar și al măsurilor impuse de autorități în încercarea de a stăvili răspândirea infectărilor, un medic specialist în diabet, nutriţie şi boli metabolice le cere oamenilor să țină cont de un lucru esențial, în ceea ce ar trebui să fie efortul comun de a lupta contra COVID-19.

”Vă rog un pic de responsabilitate! Persoanele care locuiesc cu persoane suspecte de infecție cu SARS-COV-2 și nu au încă rezultatul testului sau, dimpotrivă, au testul POZITIV, sunt rugate insistent să NU mai însă din casă, mai ales să vină la cabinetele medicale!”, sună apelul venit din partea doctorului Simona Carniciu.

Medicul explică, practic, și de ce anume a ales să transmită acest mesaj postat, recent, pe pagina sa de Facebook. ”Au fost multe cazuri în care, membrii ai familiei cu care locuiesc s-au prezentat la cabinete pentru rețetă! Este clar că au mai fost și prin alte locații (magazine, farmacii, etc). Evident că le-am mustrat, dar reacția a spus totul… nu comentez!

Dacă se continuă așa, nu mai terminăm cu această pandemie în veci!”, conchide medicul Simona Carniciu.

Apelul cadrului medical vine și pe fondul situațiilor ajunse la urechile opiniei publice, cu persoane sancționate pentru că au fost prinse că nu respectau măsurile de carantină și izolare. De altfel, în raportarea de marți, 17 noiembrie, Grupul de Comunicare Strategică menționa că, urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, pe 16 noiembrie, nu mai puțin de 7.633 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.308.631 de lei.

De asemenea, au fost constatate opt infracțiuni la capitolul zădărnicirea combaterii bolilor.