AcasăCORONAVIRUSE clar! Anunț de ultima oră în privința prelungirii stării de alertă....

E clar! Anunț de ultima oră în privința prelungirii stării de alertă. Explicația dată de Tătaru

Cu doar câteva zile înainte de începerea noului an școlar, în răstimpul în care elevii, părinții și cadrele didactice din Capitală și din restul țării așteaptă să afle cum anume se vor relua cursurile, în funcție de situația cazurilor COVID și a încadrării în cele trei scenarii stabilite de autorități – verde, galben, roșu, Nelu Tătaru a făcut un anunț important.

Și anume că instituția pe care o conduce susține prelungirea, cu încă 30 de zile, a stării de alertă valabile la această dată. ”După cum vedem evoluţia, suntem pe un platou. Propunerea Ministerului Sănătăţii este de prelungire a stării de alertă”, a precizat, joi, Tătaru, aflat la Pitești.

Declarațiile ministrului vin în contextul în care cele mai recente date venite de la Grupul de Comunicare Strategică, în cursul zilei de miercuri, arătau că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.271 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), la nivel național. Și că până la data de 9 septembrie pe teritoriul României au fost confirmate 98.304 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Vă amintim că această stare de alertă, valabilă pentru întreg teritoriul României, a fost prelungită în mai multe rânduri, cel mai recent pe 14 august, cu aplicare din data de 16 august.

Starea de alertă a succedat celei de urgență, instituite de autorități în 16 martie, cu o prelungire, pe durata a 30 de zile. Totul, pe fondul crizei generate de noul coronavirus.

121 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger